Vaša korpa je trenutno prazna.

Probaj

Začini

 • 4 tajne do čudesno pečene piletine

  4 tajne do čudesno pečene piletine

  Hrskava, sočna, pohovana, topla, hladna...piletina je većini ljudi prvi izbor kada je meso u pitanju. I to ne bez razloga. Pored toga što ima manje kalorija od većine drugih vrsta mesa, prednost piletine je i što je možete pripremati na mnogo načina.

  Sledite ova 4 koraka i uživaćete u svakom zalogaju...

  Pročitaj više 
 • Kako su nastale palačinke?

  Kako su nastale palačinke?

  Da li znate da su prve palačinke (ako su se tada uopšte mogle tako nazvati) jeli antički ljudi? Naravno, to nisu bile palačinke kakve mi jedemo danas. 

  Pročitajte i otkrijte kako je ustvari nastala omiljena poslastica većine ljudi...

  Pročitaj više 
 • Kari

  Kari

  Odakle nam stiže kari, kako se koristi? Postoji li više vrsta? Tipično jelo sa karijem? Pročitajte više o kariju i njegovom poreklu, nameni i jelima.

  Pročitaj više 
 • Kim

  Kim

  Odakle potiče taj specifičan začin, kim, i koristi li se izvan kuhinje? Tradicionalno potiče iz Indije, a koristi se i u medicinske svrhe.

  Pročitaj više 
 • Prava mera začina u svakom jelu

  Prava mera začina u svakom jelu

  Koji su najbolji načini da začnite glavna jela? Krajnji ukus naših obroka je određen najvećim delom glavnim sastojcima, ali začini i upotrebljeno ulje ili masnoće takođe imaju veoma bitne uloge u definisanju ukusa.

  Pročitaj više 
 • Soja sos

  Soja sos

  Soja sos tradicionalno se stavlja u jela azijske kuhinje, prvenstveno kineske. Ovaj sos specifičnog ukusa datira još iz drugog veka pre nove ere.

  Pročitaj više 
 • Tartufi

  Tartufi

  Da li ste imali želju da probate tartufe? Jeste li se pitali kakvog su ukusa? Kako se uopšte koriste tartufi? Pročitajte kratku kuhinjsku istoriju tartufa, pogledajte kako se nalaze i koje sve vrste postoje.

  Pročitaj više 
 • Đumbir

  Đumbir

  Odakle potiče đumbir i koji se deo biljke koristi za pravljenje ovog aromatičnog začina? Kako se koristi đumbir i koji su benefiti konzumacije? Čemu se sve dodaje?

  Pročitaj više