Začini
-
Uskršnji doručak – šunka na drugačiji način
U središtu uskršnjeg tradicionalnog doručka, na mnogim trpezama je šunka, kuvana jaja i ren ali i pite, sezonska salata, domaći hleb i druge delicije.
-
Jedinstveni novogodišnji kolačići
Za Vas smo odabrali nekoliko sjajnih recepata za neverovatno ukusne praznične kolačiće. Evo kako to rade Italijani, Holanđani i Jevreji. Probajte da napravite neku od ovih poslastica i iznenadite ukućane novim ukusima kojima neće odoleti!
-
19 novogodišnjih večera sa svih strana sveta
Nemate ideju šta da spremite za predstojeće praznike? Za Vas smo istražili običaje za božićne i novogodišnje večere iz celog sveta. Proverite - možda se odlučite za jednu od njih! Od brze hrane do gozbe sa sedam jela, evo kako izgleda božićna večera širom sveta.
-
19 božićnih trpeza sa svih strana sveta
Evo kako izgledaju božićne trpeze u 19 država sveta. Pogledajte ovu raznolikost - dd brze hrane pa do obroka sa sedam jela, čak neke kulture kreću sa proslavom od septembra meseca!Pročitaj više -
Recept nedelje: Štrudla s jabukama
Štrudla sa jabukama je tradicionalno bečko pecivo punjeno sa grožđicama natopljenim brendijem, jabukama sa cimetom i seckanim orasima. Namenjeno je da se posluži kao desert ili da se jede u bilo koje doba dana uz šoljicu kafe.
-
4 tajne do čudesno pečene piletine
Hrskava, sočna, pohovana, topla, hladna...piletina je većini ljudi prvi izbor kada je meso u pitanju. I to ne bez razloga. Pored toga što ima manje kalorija od većine drugih vrsta mesa, prednost piletine je i što je možete pripremati na mnogo načina.
Sledite ova 4 koraka i uživaćete u svakom zalogaju...
-
Kako su nastale palačinke?
Da li znate da su prve palačinke (ako su se tada uopšte mogle tako nazvati) jeli antički ljudi? Naravno, to nisu bile palačinke kakve mi jedemo danas.
Pročitajte i otkrijte kako je ustvari nastala omiljena poslastica većine ljudi...
-
Kari
Odakle nam stiže kari, kako se koristi? Postoji li više vrsta? Tipično jelo sa karijem? Pročitajte više o kariju i njegovom poreklu, nameni i jelima.
-
Kim
Odakle potiče taj specifičan začin, kim, i koristi li se izvan kuhinje? Tradicionalno potiče iz Indije, a koristi se i u medicinske svrhe.
-
Prava mera začina u svakom jelu
Koji su najbolji načini da začnite glavna jela? Krajnji ukus naših obroka je određen najvećim delom glavnim sastojcima, ali začini i upotrebljeno ulje ili masnoće takođe imaju veoma bitne uloge u definisanju ukusa.