Začini

1-10 of 13

Page:
  1. 1
  2. 2
  • Uskršnji doručak – šunka na drugačiji način

    Uskršnji doručak – šunka na drugačiji način

    U središtu uskršnjeg tradicionalnog doručka, na mnogim trpezama je šunka, kuvana jaja i ren ali i pite, sezonska salata, domaći hleb i druge delicije.

    Pročitaj više 
  • Jedinstveni novogodišnji kolačići

    Jedinstveni novogodišnji kolačići

    Za Vas smo odabrali nekoliko sjajnih recepata za neverovatno ukusne praznične kolačiće. Evo kako to rade Italijani, Holanđani i Jevreji. Probajte da napravite neku od ovih poslastica i iznenadite ukućane novim ukusima kojima neće odoleti!

    Pročitaj više 
  • 19 novogodišnjih večera sa svih strana sveta

    19 novogodišnjih večera sa svih strana sveta

    Nemate ideju šta da spremite za predstojeće praznike? Za Vas smo istražili običaje za božićne i novogodišnje večere iz celog sveta. Proverite - možda se odlučite za jednu od njih! Od brze hrane do gozbe sa sedam jela, evo kako izgleda božićna večera širom sveta.

    Pročitaj više 
  • 19 božićnih trpeza sa svih strana sveta

    19 božićnih trpeza sa svih strana sveta

    Evo kako izgledaju božićne trpeze u 19 država sveta. Pogledajte ovu raznolikost - dd brze hrane pa do obroka sa sedam jela, čak neke kulture kreću sa proslavom od septembra meseca!
    Pročitaj više 
  • Recept nedelje: Štrudla s jabukama

    Recept nedelje: Štrudla s jabukama

    Štrudla sa jabukama je tradicionalno bečko pecivo punjeno sa grožđicama natopljenim brendijem, jabukama sa cimetom i seckanim orasima. Namenjeno je da se posluži kao desert ili da se jede u bilo koje doba dana uz šoljicu kafe.

    Pročitaj više 
  • 4 tajne do čudesno pečene piletine

    4 tajne do čudesno pečene piletine

    Hrskava, sočna, pohovana, topla, hladna...piletina je većini ljudi prvi izbor kada je meso u pitanju. I to ne bez razloga. Pored toga što ima manje kalorija od većine drugih vrsta mesa, prednost piletine je i što je možete pripremati na mnogo načina.

    Sledite ova 4 koraka i uživaćete u svakom zalogaju...

    Pročitaj više 
  • Kako su nastale palačinke?

    Kako su nastale palačinke?

    Da li znate da su prve palačinke (ako su se tada uopšte mogle tako nazvati) jeli antički ljudi? Naravno, to nisu bile palačinke kakve mi jedemo danas. 

    Pročitajte i otkrijte kako je ustvari nastala omiljena poslastica većine ljudi...

    Pročitaj više 
  • Kari

    Kari

    Odakle nam stiže kari, kako se koristi? Postoji li više vrsta? Tipično jelo sa karijem? Pročitajte više o kariju i njegovom poreklu, nameni i jelima.

    Pročitaj više 
  • Kim

    Kim

    Odakle potiče taj specifičan začin, kim, i koristi li se izvan kuhinje? Tradicionalno potiče iz Indije, a koristi se i u medicinske svrhe.

    Pročitaj više 
  • Prava mera začina u svakom jelu

    Prava mera začina u svakom jelu

    Koji su najbolji načini da začnite glavna jela? Krajnji ukus naših obroka je određen najvećim delom glavnim sastojcima, ali začini i upotrebljeno ulje ili masnoće takođe imaju veoma bitne uloge u definisanju ukusa.

    Pročitaj više 

1-10 of 13

Page:
  1. 1
  2. 2