Začini

1-10 of 13

Page:
 1. 1
 2. 2
 • Uskršnji doručak – šunka na drugačiji način

  Uskršnji doručak – šunka na drugačiji način

  U središtu uskršnjeg tradicionalnog doručka, na mnogim trpezama je šunka, kuvana jaja i ren ali i pite, sezonska salata, domaći hleb i druge delicije.

  Pročitaj više 
 • Jedinstveni novogodišnji kolačići

  Jedinstveni novogodišnji kolačići

  Za Vas smo odabrali nekoliko sjajnih recepata za neverovatno ukusne praznične kolačiće. Evo kako to rade Italijani, Holanđani i Jevreji. Probajte da napravite neku od ovih poslastica i iznenadite ukućane novim ukusima kojima neće odoleti!

  Pročitaj više 
 • 19 novogodišnjih večera sa svih strana sveta

  19 novogodišnjih večera sa svih strana sveta

  Nemate ideju šta da spremite za predstojeće praznike? Za Vas smo istražili običaje za božićne i novogodišnje večere iz celog sveta. Proverite - možda se odlučite za jednu od njih! Od brze hrane do gozbe sa sedam jela, evo kako izgleda božićna večera širom sveta.

  Pročitaj više 
 • 19 božićnih trpeza sa svih strana sveta

  19 božićnih trpeza sa svih strana sveta

  Evo kako izgledaju božićne trpeze u 19 država sveta. Pogledajte ovu raznolikost - dd brze hrane pa do obroka sa sedam jela, čak neke kulture kreću sa proslavom od septembra meseca!
  Pročitaj više 
 • Recept nedelje: Štrudla s jabukama

  Recept nedelje: Štrudla s jabukama

  Štrudla sa jabukama je tradicionalno bečko pecivo punjeno sa grožđicama natopljenim brendijem, jabukama sa cimetom i seckanim orasima. Namenjeno je da se posluži kao desert ili da se jede u bilo koje doba dana uz šoljicu kafe.

  Pročitaj više 
 • 4 tajne do čudesno pečene piletine

  4 tajne do čudesno pečene piletine

  Hrskava, sočna, pohovana, topla, hladna...piletina je većini ljudi prvi izbor kada je meso u pitanju. I to ne bez razloga. Pored toga što ima manje kalorija od većine drugih vrsta mesa, prednost piletine je i što je možete pripremati na mnogo načina.

  Sledite ova 4 koraka i uživaćete u svakom zalogaju...

  Pročitaj više 
 • Kako su nastale palačinke?

  Kako su nastale palačinke?

  Da li znate da su prve palačinke (ako su se tada uopšte mogle tako nazvati) jeli antički ljudi? Naravno, to nisu bile palačinke kakve mi jedemo danas. 

  Pročitajte i otkrijte kako je ustvari nastala omiljena poslastica većine ljudi...

  Pročitaj više 
 • Kari

  Kari

  Odakle nam stiže kari, kako se koristi? Postoji li više vrsta? Tipično jelo sa karijem? Pročitajte više o kariju i njegovom poreklu, nameni i jelima.

  Pročitaj više 
 • Kim

  Kim

  Odakle potiče taj specifičan začin, kim, i koristi li se izvan kuhinje? Tradicionalno potiče iz Indije, a koristi se i u medicinske svrhe.

  Pročitaj više 
 • Prava mera začina u svakom jelu

  Prava mera začina u svakom jelu

  Koji su najbolji načini da začnite glavna jela? Krajnji ukus naših obroka je određen najvećim delom glavnim sastojcima, ali začini i upotrebljeno ulje ili masnoće takođe imaju veoma bitne uloge u definisanju ukusa.

  Pročitaj više 

1-10 of 13

Page:
 1. 1
 2. 2