Vaša korpa je trenutno prazna.

Probaj

Saveti kako zavoleti zdravu hranu

Ako vas zanima kako da zavolite zdravu ishranu, svakako treba da počnete sa svojim odnosom prema zdravijoj hrani, a evo šta da radite nakon toga.

Istražujte nove ukuse

 Možda niste ljubitelj povrća, ali sada je vreme da počnete malo da eksperimentišete. Istražite malo indijske, meksičke, kineske i drugih kuhinja i uskoro ćete otkriti da postoji zaista mnogo različitih načina za pripremu određene hrane.

Povrće ne sme biti dosadno – nego uzbudljivo!

 

Razmislite o hrani koju jedete

Pokušajte da nađte zdraviju alternativu namirnicima koje trenutno konzumirate.

  • Dodajte limun u salatu
  • Upotrebite grčki jogurt umesto drugih preliva za salate
  • Ne plašite se da napravite domaći paradajz preliv

Otkrijte nove začine

 Opremite svoju kuhinju novim začinima i, opet, nemojte se plašiti eksperimentisanja. Kurkuma, đumbir, kari, korijander, kardamom i slični začini značajno će obogatiti svako jelo, a blagotvorno će uticati na vaše zdravlje.  Takođe, ne plašite se kombinacija poput slatkog i kiselog!

Posvetite se pripremi obroka

Priprema i prezentacija obroka igraju veliku ulogu kada je u pitanju uživanje u hrani. Ako se zaista posvetite pripremanju i serviranju jela, osećaj zadovoljstva neće izostati. Potrudite se da svaki obrok pretvorite u mali ritual uživanja!

Naviknite se da uživate u zdravoj hrani

 Uživanje u zdravoj ishrani je uglavnom stvar navike. Dajte sebi vremena i ne sumnjamo da ćete se navići na novu hranu i ukuse. Zapamtite da vaš cilj nije kratkoročna promena u ishrani ili stalna borba sa ishranom, već navikavanje na zdravu ishranu i novi, zdraviji način života - zajedno.

Poslednja stvar o kojoj treba da vodite računa je šta drugi misle o vašim navikama u ishrani. Svako od nas ima svoje mišljenje, koje ne mora da se poklapa sa mišljenjem druge osobe – i to je u redu.

Na kraju krajeva, odlučili ste da ne počnete da se hranite zdravije jer želite da postignete besmrtnost već zato što želite da se osećate dobro u svojoj koži, a to je najvažnije, zar ne?

Zdrava ishrana je jedna od najvažnijih dobrih navika u životu. Kada je u pitanju uživanje u hrani, da li vam je važniji kvalitet hrane koju jedete ili činjenica da su namirnice same po sebi zdrave?