Vaša korpa je trenutno prazna.

Probaj

Punjena jaja

Ukoliko Vam posle Uskrsa preostane kuvanih jaja, nemojte ih bacati. Napravite od njih ukusno predjelo po ovom receptu...

Sastojci:

  • 1 kašičica suvog belog luka u ljuspicama
  • 1 kašičica suvog crnog luka u ljuspicam
  • 1 kašičica semenki susama
  • 1 kašičica semenki maka
  • 6 većih jaja, tvrdo kuvanih
  • 2 kašike majoneza
  • 1 kašika sveže ceđenog limunovog soka
  • 2 kašike krem-sira, na sobnoj temperaturi
  • oko 60 g dimljenog lososa, iseckanog na 12 tračica
  • suva mirođija za ukras

Priprema:

U manjem tiganju, na umerenoj do slabijoj vatri, dodati ljuspice belog luka, ljuspice crnog luka, susamovo seme, seme maka. Pecite, vrtite tiganj neprekidno, sve dok svi sastojci ne počnu da izgledaju i mirišu primamljivo, što je oko 2-3 minuta. Ostavite sa strane da se ohlade i potom izdvojite jednu kašičicu sa strane koja će doći kao ukras.

Isecite jaja na pole i pažljivo izvadite žumanca i prebacite ih u veću činiju. Žumancima dodajte majonez, limunov sok i krem-sir i sve dobrano promešajte kako bi se lepo sjedinilo. Umešajte sada u to i pečene začine.

Prebacite sve sada u jednu veću zip-vrećicu i napravite manju rupicu u jednom od uglova i napunite belanca smesom od žumanaca.

Ukrasite svako punjeno jaje sa tračicom dimljenog lososa i od gore pospite malo mirođije i ostatak zapečenih začina koji ste ostavili po strani.

Prijatno!