Navike u ishrani po horoskopskom znaku

Ne može se poreći da nam znaci zodijaka ne pružaju uvid u naše navike pa tako i u navike vezane za ishranu...

Mnogi od nas smatraju da je horoskop šarena laža. Ali ipak svi pomalo zavirimo u blogove o zodijaku i pročitamo šta u njima stoji za naš znak. Ne samo naš, tačnije, već neretko pogledamo i šta ima o našim prijateljima, simpatijama i simpatijama prijatelja. A češće nego ne, završi se sa rečima , ’Oh, pa tako je!’.

Ne može se poreći da nam znaci zodijaka ne pružaju uvid u naše navike pa tako i u navike vezane za ishranu. To što ste ovan može pojasniti Vašu ljubav prema ljutoj i začinjenoj hrani, a ako ste rak, to je razlog za Vaše zanimanje za kulinarstvo. Ovde ćemo zaviriti u navike vezane za hranu za svaki od horoskopskih znakova.

Ovan: Jedite sporije i ’pravilnije

Ovnovi sve vole brzo i spontano. Ne vole da gube vreme na obimne obroke i stoga imaju sklonost za hranom lakom za pripremu i onom iz mikrotalasne. Takođe su poznati po svojoj slabosti na začinjenu, ljutu hranu koja daje dosta energije. Ukoliko nemate nepce za začinjenu hranu, onda možda nećete biti ni ljubitelj ovnovih obroka. Oni bi trebalo da jedu sporije i pravilnije kako bi izbegli mnoge zdravstvene probleme.

Bik: Odvojite hranu i emocije

Bikovi imaju sklonost ka kompulsivnom jedenju. Najveći deo njihove ljubavi prema hrani je posvećen slatkišima, pastama i pecivima. Vrlo često će završiti u nekoj vrsti dugog pohoda na hranu ukoliko ih preplave emocije. To ih može učiniti sklonijima problemima sa telesnom masom te moraju razdvojiti ovo dvoje. Takođe, ne vole da ih ometaju dok jedu svoju hranu. Vole da svoje obroke imaju za prijatnim trpezarijskim stolom.

Blizanci: Oformite rutinu ishrane

Blizanci su poznati kao oni kojima najmanje smeta šta konzumiraju. Više ih brine da li će imati dobro društvo i zanimljiv razgovor tokom obroka nego sam obrok. To ih neretko navodi da često preskaču svoje obroke i jednostavno zaboravljaju da neki od njih nisu ni imali. Ali jedna stvar koja im je potrebna jeste raznolikost. Ne vole iste i dosadne obroke. Dakle, sigurna stvar koju ćete naći u njihovoj kuhinji jeste šarolikost.

Rak: Kontrolišite Vaš neurotični kulinarski hedonizam

Rakovi su poznati po njihovim kulinarskim veštinama. Oni su ti koji kupuju najskuplju i najkvalitetniju hranu. Takođe su poznati po jedenju dok im ne ponestane daha, posebno kada su nervozni ili uplašeni. To ih nagoni na maratonske konzumacije hrane koje možemo porediti sa kulinarskim hedonizmom. Kontrolišite svoj nervozni kulinarskim hedonizam kako biste bili dobrog zdravlja.

Lav: Poradite na nutritivnost hrane

Niste neki ljubitelj kuvanja, ali kao lav ipak imate veliki apetit za hranu. Lavovi su ti koji vole da jedu u skupom restoranu, uz prijatno društvo drugih. Iako mogu pojesti mnogo, time njihove nutritivne potrebe ne moraju biti zadovoljene. Trebalo bi da unose više povrća i voća kako bi ih zadovoljili.

Devica: Držite se lakše hrane

Device su čuvene kao jedini znak koji zaista može biti na dijeti bez potrebe da tokom nje varaju jer je njihova ishrana njima vrlo važna i one veruju u obavljanje svega do savršenstva. Gaje ljubav prema organskoj hrani i mogu stvoriti magiju putem svojih kulinarskih veština. Nije ih briga za cenu namirnica ukoliko im ona daje bolji ukus i nutritivnost. Imaju nešto sporiji metabolizam, što ih t era da biraju hranu koja je lakša za stomak.

Vaga: Kontrolišite svoju ljubav prema slatkišima

Vage su ozloglašeni ljubitelji slatkiša. One vole da unose manje porcije svega drugog – salata, predjela i glavnih jela, naravno – ali kada su u pitanju deserti posle obroka, e na to su im misli usmerene. Takođe vole otmena pića i prijatnu, komfornu sredinu dok obeduju. Moraju povesti računa i svojoj ljubavi prema slatkišima kako bi izbegle posledice toga.

Škorpija: Izbegavajte brzu hranu, povećajte unos vode

Ovaj znak ima nepce za začinjenu hranu za kojom ume žudeti u bilo koje doba dana, čak i u tri izjutra. Škorpije, kao znak, funkcionišu u ekstremima – sve ili ništa. Mogu konzumirati ogromne količine odjednom i potom ništa ne jeste narednih šest sati. Trebalo bi da unose više vode jer vrlo lako zaboravljaju da je pomalo unose tokom celog dana.

Strelac: Nemojte se prejedati, niti prepijati

Strelci kriju ljubav prema eksperimentisanju. Oni vole egzotične delikatese i takođe i začinjenu hranu. Jedna stvar koju često čine je da se prejedaju velikim količinama hrane i potom prekoče sledećih pet obroka. Pored prejedanja, takođe sebi udovoljavaju i prepijanjem i to može voditi u nekoliko zdravstvenih problema, digestivne prirode i gojaznosti.

Jarac: Smanjite unos soli

Jarčevi su čuveni po tome što imaju tačno određenu rutinu u svojoj isrhani. Za njih, ukus i kvalitet su od najvećeg značaja. Imaju ljubav prema domaćoj hrani i partner koji kuva je posebna fusnota u bračnom ugovoru. Ne vole baš preterano začinjenu hranu, ali umeju preterati sa soljenjem. Nemojte ih primoravati da jedu više nego što mogu jer to apsolutno preziru.

Vodolija: Izbegavajte kasnovečernje gozbe

Ovaj znak je često vegeterijanac/vegan usled svog humanističkog sentimenta. Više voli niskokalorišne obroke i može imati sklonost ka ishrani bogatoj povrćem i voćem više nego onoj krcatoj proteinima. To je dobro, ali kada se okupira poslom, zna i jeste sve što mu se nađe na putu. Zapravo, takođe je i skloniji kasnovečernjim gozbama od ostalih znakova. To bi trebalo da izbegavaju kako bi im telo bilo zdravo.

Ribe: Redovna detoksikacija

Ribe umeju hedonistički voleti hranu. Hrana je često i način kojim će pokazati svoju ljubav prema voljenima. Vole prelepo dekorisane i romantične aranžmane svojih obroka, ali pokazuju i sklonost da postanu nezavidne pijanice. Usled toga, morale bi poboljšati svoj unos vode i redovno se posvećivati detoks dijetama.

Preuzeto sa: https://timesofindia.indiatimes.com/life-style/health-fitness/photo-stories/the-eating-habits-of-each-zodiac-sign/photostory/56475635.cms?picid=56475674