Vaša korpa je trenutno prazna.

Probaj

Najzdravije novogodišnje odluke

Jeste li već pripremili listu svojih novogodišnjih odluka? Ako niste, još uvek nije nimalo kasno – ali ove godine je pravo vreme da razmislite o novogodišnjim odlukama koje se tiču zdravlja. Zdravlje je najbitnija stvar u našim životima i istovremeno je osnova našeg atraktivnog izgleda, opšteg blagostanja i visokog kvaliteta života. Da li ste spremni?

Odluka #1: Skinuću nekoliko kilograma viška

Osim ukoliko niste jedan od nekoliko srećnika koji nikada ne moraju da brinu o svojoj kilaži, verovatno bi morali da se baš potrudite kako bi skinuli nekoliko kilograma. To bi sigurno doprinelo Vašem zdravijem i kvalitetnijem načinu života.

Rešite se nekoliko kilograma i uživajte u boljem životu

Sa manje telesne mase, imaćete mnogo više energije i bićete spremniji za nove izazove koji Vas očekuju. Činjenica da imate nekoliko kilograma manje će takođe biti sjajna vest i za kardiovaskularni sistem, a i Vi ćete se takođe bolje osećati kad budete imali novu figuru. Jedna novogodišnja odluka koja će rešiti mnoge od Vaših problema – stoga joj dajte šansu!

Odluka #2: Ješću manje porcije

Danas, jedemo mnogo više hrane nego što nam je potrebno – živimo u vreme preterivanja. Istovremeno, hrana je često više od goriva potrebnog našem telu da bi funkcionisalo, ona je takođe i sredstvo kojim se ponekad beži iz ovog neprijateljski nastrojenog sveta, uteha i radost. Iako nema ničeg lošeg u uživanju u dobroj hrani, moramo biti i pažljivi kako ne bismo prešli granicu.

Manje porcije za bolje zdravlje

Sjajan način za drugačiji pogled na hranu su manje porcije. Nabavite manji tanjir - tako ćete i dalje imati osećaj da ste pojeli čitavu porciju. Smanjite veličinu svojih porcija postepeno i polako – uskoro ćete jesti mnogo manje, izgubićete nekoliko kilograma i živećete zdravijim životnim stilom bez ikakvog primetnog truda koji je za to potreban.

Odluka #3: Držaću se podalje od soli

Da li se često osećate otečeno? Da li imate problema sa visokim krvnim pritiskom? Da li se trudite da izgubite nekoliko kilograma koji su višak, ali kao da Vam uopšte ne ide? Možda je problem u tome što konzumirate isuviše soli. Ovo je danas zapravo vrlo lako postići, jer mnoge namirnice, naročito one koje su prethodno pripremljene, sadrže dosta, dosta soli.

Manje soli, manje kilograma

So nije nimalo nevina kada pričamo o našem zdravlju – ona zadržava vodu u telu i stvara taj osećaj otečenosti. Istovremeno, uzrokuje i visok krvni pritisak koji je štetan za naše zdravlje, ima loš uticaj na kardiovaskularni sistem i otežava mršavljenje. Najbolji način da konzumirate manje soli jeste da većinu obroka imate kod kuće (i uz minimalnu količinu soli) te da Vam prethodno pripremljena jela budu tek poslednji izbor – ali ne i pre nego što proverite etikete koje će Vam reći šta ona sadrže.

Odluka #4: Uvrstiću sveže voće i sokove od povrća u svakodnevni meni

Osećate li nedostatak energije? Da li se često prehladite? Sve to može biti rezultat nedostatka vitamina i minerala u Vašem telu. Čak i ukoliko redovno uzimate pilule ili neke druge suplemente koji sadrže vitamine i minerale, jer to nije isto kao i konzumiranje istih u njihovom prirodnom obliku. Sveže pripremljeni voćni i sokovi od povrća su sjajan način da osnažite imunološki sistem i svoje zdravlje.

Uz ukusne napitke do boljeg zdravlja

Sveže pripremljeni voćni i povrćni sokovi imaju sjajan ukus, pa je ovaj korak prema zdravijem načinu života zaista pravo zadovoljstvo. Oni se mogu pripremati vrlo brzo uz adekvatnu opremu, što ih čini idealnim izborom za brzi doručak, laganu popodnevnu užinu ili čak večeru. Čaša voćnog ili povrćnog soka je sjajan obrok, jer sadrži sve što je Vašem telu potrebno i istovremeno sadrži vrlo malo kalorija, pa ne bi trebalo da imate problema da održite kilažu na pravom putu. Jednostavno, ukusno i izuzetno zdravo – šta može biti bolje od toga?