Vaša korpa je trenutno prazna.

Probaj

Kako savršeno aranžirati sto za predstojeće praznike

Kristina Linde, osnivačica Lexingtona, kompanije koja se bavi uređenjem enterijera, deli sa nama svoje najbolje savete za aranžiranje u otmenom stilu praznika...

Slojevitost i boje

Oblaganje stola sa toplim, crvenim stolnjacima i ređanje udobne vunene ćebadi, planinskih jastučića i pokrivača kako biste ukrasili dom stvarate atmosferu planinske kolibe.

Naš savet je da počnete sa osnovom koja je tradicionalna, a potom da dodate malo modernog i ličnog potpisa.

Folijaž

Izberite tonove stolnjaka koji obiluju prirodnim bojama lišća, a zatim prirodu uvedite u dom sa divljim cvećem. Lišće zelenike i eukaliptusa se odlično slažu sa crvenom bojom, ili, ukoliko ste više za srebrnu temu, grančice iz prirode će zaista delovati bajkovito.

Ukoliko ne želite sami da aranžirate cveće, sigurno ćete vrlo lako pronaći neki lep aranžman koji će se uklopiti u Vašu zamisao.

Mirisi

Koristite tople sveće, velike poslužavnike i ukusna i mirisna pića i sve to dodatno začinite sa štapićima cimeta i grančicama jele i stvorićete domaćinsku, prazničnu atmosferu.

Upotreba različitih visina

Počnite od nivoa staze i stolnjaka i potom priredite čitav aranžman koristeći čaše, sveće, sudove za posluženje i vaze različitih visina.

Vodite računa da u celoj toj slici sto ne bude blokiran niti da sam ne bude previsok jer će tako blokirati prirodan tok razgovora.

Po kući…

Novogodišnja jelka unutra i napolju, čiste tkanine, cepanice kraj vatre i udobna, topla posteljina, činije sa slatkišima i kolačićima – sve to pomaže da dom zaista počne da diše duhom praznika.

Lični pečat

Praznično postavljenom stolu treba dati i lični pečat uz neke samostalno napravljene dekoracije i pomoću personalizovanih kartica sa imenima gostiju i članova porodice koje će ih dočekati na njihovom mestu za stolom; deca će naravno uživati u onim živopisnijim, dok kod odraslih ne možete pogrešiti sa klasičnom kaligrafijom.

Dobra ideja je i privezati kartice za crvene jabuke ili lepše, suvo lišće i zimzelene grančice, ali ako ste pristalica modernog, možete ih isprskati zlatnom bojom.

Stoni dodaci

Nisu Vam uvek potrebne novogodišnje bombone i drugi praznični slatkiši kao detalji koji će vizuelno kako rasplamsati duh praznika u gostima i ukućanima. Pažljivo odabrane salvete oblikovane u zvono će zadobiti pažnju kako veče bude odmicalo.

Ostavite i dovoljno prostora za jela

Najbitniji deo svakog slavlja su porodica, prijatelji i hrana i zato se potrudite da ostavite dovoljno prostora za stolom i na stolu za pečenje, salate i soseve!