Kako napraviti sjajnu dekorativnu bundevu?

Uprkos tome što Noć veština nije deo naše tradicije, neizbežno nam se u ovom period godine “strašne bundeve” pojavljuju sa svih strana. Da li ste nekada poželeli da sami isečete svoju bundevu?

Savet broj 1: Potražite dobru stabljiku

Ako je izuzetno dugačak ili zakrivljen, dobijate bonus poene. Ovo ne samo da dodaje karakter vašoj bundevi, već i olakšava otvaranje poklopca.

Savet broj 2: Izaberite onu koja stoji stabilno

Kada mislite da ste pronašli savršenu bundevu, odnesite je na ravno mesto i uverite se da stoji mirno. Ništa nije gore nego da svoju dragocenu bundevu odnesete kući samo da biste otkrili da će se otkotrljati čim je zapalite to veče.

Savet broj 3: Ne birajte savršenu bundevu

Noć veštica je praznik za “čudake”. Ne dozvolite da vaša bundeva bude izuzetak! Možda zvuči glupo, ali ja tražim bundevu koja mi „se obraća“ umesto da lovim onu koja je savršeno okrugla. Potražite pundevu sa karakterom!

Savet broj 4: Nikada ne kupujte za rezbarenje bundeve

Oni suštinski ne rade svoj posao kako treba. Ne trebaju vam nikakvi specijalni alati za rezbarenje bundeve - imate sve što vam je potrebno u svojoj kuhinji! Koristim oštre noževe pravo iz fioke i metalne kašike za čišćenje pulpe.

Naravno, ako rezbarite u društvu dece, koristite alate koji odgovaraju njihovim sposobnostima ili rezbarite za njih. Ne želimo da se iko povredi!

Savet broj 5: Vežbajte crtanje face na papiru 

Ovo je najvažnije da uradite – pomaže mi da usavršim svoj dizajn pre nego što pripremite bundevu.

Kada ste spremni da nacrtate izraz lica na bundevi, koristim olovku. Ne ostavlja za sobom linije kao što je to trajni marker, i pomaže da napravite blago udubljenje da biste započeli rezbarenje.

Savet broj 6: Isecite poklopac pod uglom

Kada budete spremni da otvorite bundevu, umetnite nož pod uglom, a ne pravo gore-dole. Na ovaj način vaš poklopac neće upasti u bundevu!

Savet broj 7: Koristite pravu sveću

Ono što je najvažnije da se pobrinete za bezbednost i ne napravite štetu u svom domu. Ali ako nadgledate svoju bundevu, koristite pravu sveću. Mnogo je zabavnije kada to lice treperi prema vama iz pravog plamena.

Preuzeto sa: https://spookylittlehalloween.com/2021/10/12/pumpkin-carving-tips/