Vaša korpa je trenutno prazna.

Probaj

Feta salata od lubenice i krastavca

Naš najnoviji recept za miks: Feta salata od lubenice i krastavca! Tako je lako napraviti i ide bukvalno uz sve što bacite na roštilj. Slatka lubenica sa slanom fetom su genijalni spoj. Obogatite ih krastavcem, svežim bosiljkom i limunovom koricom. Probajte je i složićete se: ne može biti više osvežavajuće!

Stiglo je leto! Vreme je da jedemo sveže sezonsko voće i povrće iz svoje ili već nečije baste.

Naš najnoviji recept za miks: Feta salata od lubenice i krastavca! Tako je lako napraviti i ide bukvalno uz sve što bacite na roštilj. Slatka lubenica sa slanom fetom su genijalni spoj. Obogatite ih krastavcem, svežim bosiljkom i limunovom koricom. Probajte je i složićete se: ne može biti više osvežavajuće!

Šta sadrži ova salta?

Ovaj recept za salatu od lubenice i krastavca je zaista jednostavan za pravljenje i jedan je od najboljih recepata za lubenicu. Važno je samo da iseckate nekoliko sastojaka i bacite ih zajedno na tanjir. To je fantastičan dodatak za letnje kuvanje. Ali pošto je tako jednostavno, kvalitet sastojaka je ključan. Morate imati super zrelu lubenicu i vrlo kvalitetan feta sir da bi ova imala ukus kao milion dolara. Evo šta se nalazi u ovoj salati od krastavca od lubenice 

  •  Zrela lubenica
  • Uzmrvljeni feta sir
  • Oljušten krastavac
  • Svež bosiljak
  • Limun 

Izmešajte sve: ideje za preliv 

Za preliv ove salate od krastavca od lubenice, uzeli smo seckani bosiljak, limunovu koru i malo morske soli. Ali možete biti kreativni koliko želite! Evo nekoliko ideja: 

  • Bilje. Koristite drugu biljku poput mente ili origana.
  • Biber ili maslinovo ulje: Možete čak i preliti sveže mlevenim biberom ili dodati malo maslinovog ulja.
  • Drugi citrusi: dodajte limunov sok - ili umesto toga uzmite koricu limet

Kako da znate da li je lubencija zrela? 

Evo nekoliko saveta za odabir zrele lubenice za ovu salatu od krastavca od lubenice! Zaista nema ništa gore od nezrele lubenice: uopšte nije slatka (znamo iz iskustva)! Da biste bili sigurni da ćete unutra dobiti rubin crveno, slatko meso, evo šta treba da uradite:

  • Proverite svetlije mesto gde je lubenica ležala u polju. To se zove terensko mesto. Ako je mrlja na tom mestu bela, nezrela je; ako je mrlja žuta, zrela je.
  • Trebalo bi da se oseća teško. Lubenica bi trebalo da bude veoma teška, što znači da unutra ima mnogo soka.

Uz ovu salatu preporučujemo roze vino

Naravno, šta je bolje za gozbu na otvorenom od ispijanja čaše rozea?