Vaša korpa je trenutno prazna.

Probaj

Isprobajte ovih 5 ukusnih jela iz samo jedne šerpe

Zima nam je stvarno pokazala za šta je sposobna i verovatno žudite za nekim finim jelom, koje će Vas ugrejati u još uvek hladnim večerima i koje možete brzo pripremiti uz minumum uprljanih sudova. Imamo dakle tačno ono što Vam treba – i što je još bolje - možete da birate između 5 različitih opcija!

Pasta

Pasta je jedna od najukusnijih stvari na svetu i za pripremu može biti vrlo laka ili vrlo komplikovana, ali onoliko koliko Vi to želite. Ukoliko apsolutno ne želite da za pastu upotrebite više od jedne posude, onda sve sastojke možete skuvati zajedno i tako dobiti manje prljavih sudova i još intenzivnije ukuse.

Dosta Vam je uobičajene paste sa sosom od paradajza? Nema problema, isprobajte delikatesnu pastu sa belim lukom i parmezanom. Zagrejte malo maslinovog ulja, dodajte malo belog luka i propržite ga oko minut - dva. U to umešajte malo pilećeg bujona, putera, mleka i paste i dodajte soli i bibera po ukusu. Dovedite sve do „ključanja“ i krčkajte dok pasta ne bude dovoljno skuvana. Umešajte u ovo još malo parmezana, a ukoliko je smesa previše gusta dodajte joj još malo mleka.

Fritata

Ukusna fritata se vrlo brzo priprema i sjajna je da se iskoriste ostaci hrane iz frižidera. Sa lakoćom je možete spremiti u jednoj šerpi i vrlo je jednostavno jelo, pa savršeno odgovara i početnicima u kuvanju. Spremni ste da je probate? Probajte onda ovaj ukusni recept za fritatu sa spanaćem i kozjim sirom.

Uključite rernu da se zagreje i stavite plići tiganj - koji može da se koristi i u rerni - na šporet. Dodajte u njega malo maslinovog ulja, iseckanog belog luka, so i biber i ostavite sve da se proprži u narednda 3-4 minuta. Dodajte zatim malo spanaća (ili drugog povrća koje imate u frižideru) i kuvajte sve nekoliko minuta. Dodajte tome i jaja i izmrvite u sve sir (kozji sir je najbolji izbor). Kuvajte sve dok mešavina ne počne da se sjedinjuje, a zatim prebacite tiganj u rernu i pecite oko 10 do 12 minuta.

Fahitas

Ovo je verovatno jedno od najpopularnijih jela na svetu i definitivno sjajan izbor za hladne, zimske večeri. Znamo, deluje prilično komplikovano, ali je zapravo neverovatno lako za pripremu. I stvarno Vam treba samo jedna posuda! Pa šta čekate - probajte ovu ukusnu pileću fahitu!

Uzmite veći tiganj, zagrejte malo ulja, dodajte seckani crni luk, propržite nekoliko minuta i potom dodajte tome seckanu papriku različitih boja. Kada povrće omekša, dodajte tome marinirane pileće grudi iseckane na kockice (ili bilo koju drugu vrstu mesa koju volite) i kukuruz - i sve kuvajte dok meso ne bude gotovo. Sada, sve što treba da uradite je da zagrejete tortilje (najlakše je to uraditi u mikrotalasnoj peći) i da ih napunite filom koji ste skuvali, a zatim im dodajte malo seckanog sira i pavlake i obrok je gotov.

 Džambolaja

Naravno, uvek možete pripremiti obični rižoto – ali zašto pristajati na lošije - kada možete uživati u spektakularnoj džambolaji? Ona je malo ljuta, pa će Vas fino ugrejati kada je hladnije vreme, a njeni ukusi su jedinstveni, pa ćete se definitivno zaljubiti u ovo preukusno jelo.

Zagrejte rernu i stavite na šporet posudu za kaserole koja je pogodna i za upotrebu u rerni. Začinite pileći batak, iseckajte ga na kockice i kuvajte oko 4 minuta. Sklonite meso sa strane. Propržite seckani crni luk i pustite da omekša u narednih 8 minuta, potom ubacite i seckani beli luk, seckanu papriku, majčinu dušicu i origano i kuvajte oko 2 minuta. Vratite meso u jelo, začinite sa solju, mlevenom paprikom, ljutom paprikom i biberom i kuvajte sve zajedno još oko 2 minuta. Potom ubacite pirinač, a zatim dodajte i malo paradajz pirea. Sipajte na kraju i pileći bujon, dobro sve izmešajte, dovedite do ključanja, a potom poklopite i stavite u rernu na 20 minuta.

Izvadite jelo iz rerne i  dodajte mu malo kozica, dagnji i školjki. Zatim vratite poklopac i vratite jelo u rernu na još 10 minuta. Izvadite jelo iz rerne i sve dobro izmešajte. Pospite odgore sa malo peršuna i odmah poslužite.

 Paprikaš

Nema ničeg bolje od gušće čorbe ili paprikaša kada su večeri još hladne... Ovakva jela će Vas ugrejati, daće Vam snagu koja Vam je potrebna i neće zaprljati previše sudova u kuhinji. Ukoliko želite nešto malo jače, imamo super ideju za paprikaš sa ćuftama - koji je zaista prava poslastica.

Začinite malo mlevenog mesa, potom ga oblikujte u ćufte. Zagrejte ulje u većem tiganju, dodajte ćufte i kuvajte oko 5 minuta. Dodajte seckani crni luk i papriku i kuvajte sve oko 5 minuta, a potom promešajte i dodajte seckani beli luk i mlevenu papriku. Dobro izmešajte, a zatim ubacite seckani paradajz. Pokrijte i krčkajte oko 10 minuta. Umešajte u sve još malo pasulja iz konzerve i začinite, a zatim krčkajte još 10 minuta. Za kraj dodajte peršun i poslužite uz tostirani hleb.