13 genijalnih načina za upotrebu štapnog miksera

Imate li štapni mikser u kući, ali nekako uvek ostaje zabačen u pozadini kuhinjskih elemenata jer ne znate baš za čega biste ga mogli upotrebiti? Pa, pošto pročitate ovaj članak, poprilično smo sigurni da ćete naći stalno mesto negde na radnoj površini i da nikada nećete poželeti da ga sklonite…

#1: Popravite zgrudvane soseve

Napravili ste ukusan sos, ali on je nekako prepun grudvica! Šta raditi? Nema problema, jednostavno koristite štapni mikser kako biste se rešili grudvica i postigli savršenu konzistenciju sosa za tili čas.

#2: Ulupajte šlag

Lep šlag je savršeni dodatak za svaki desert, sladoled ili topli kakao, ali skidanje velikog miksera sa najviše police visećeg elementa je tako iscrpljujuće. Samo se oslonite na štapni misker i njime umutitie šlag u samo nekoliko minuta.

#3: Umutite jaja

Pravite kajganu za više ljudi? Pa, onda će Vam trebati malo dodatne pomoći, jer viljuška i činija jednostavno neće biti dovoljne. Prosto se latite štapnog miksera i savršeno umutite jaja i dobićete i savršenu kajganu za doručak.

#4: Popravite razdvojene putere od koštunjavog voća

Da li Vam se puter od orašastih plodova razdvojio? Ne izgleda nimalo ukusno, zar ne? Ali nema zaista ničeg lošeg u tome, sve što treba da uradite jeste da mu korigujete teksturu. Saom ga nekoliko sekundi podvrgnite tretmanu štapnim mikserom i trebalo bi da ponovo bude kao nov.

#5: Pripremite salsu

Planirate li meksičko veče? E onda možete upotrebiti štapni mikser kako biste pripremili domaću salsu. Jednostavno ubacite sve sastojke u činiji i malo se poigrajte sa Vašim blenderom.

#6: Testo za palačinke

Da li volite palačinke? Onda bi stvarno trebali da pravite testo za palačinje pomoću štapnog blendera! Brzo je, lako je i neće biti nikakvih grudvica. Ostvareni san, zar ne?

#7: Supe

Volite krem supe od povrća? One se tako lako pripremaju i vrlo su zdrave, ali pretvaranje istih u pire može biti poprilično nezgodno kada se koristite običnim ručnim mikserom – zagarantovano je da će makar deo toga biti prosut po kuhinjskim elementima. Ali, ako koristite štapni miker, možete ga jednostavno uroniti u  šerpu u kojoj kuvate povrće i tako završiti preradu supe u nekoliko minuta.

#8: Domaći majonez

Ako volite majonez, ali Vas ne zanima baš mnogo ono što se može naći u supermarketima, onda verovatno već znate da je poprilično nezgodno pripremati ga kod kuće. Stvari su pak mnogo lakše sa imerzionim mikserom, i dobićete savršene rezultate svaki put.

#9: Dresing za salate

Ukoliko volite da pravite prelive za Vaše salate, štapni mikser je savršen za Vas. On će omogućiti ujednačenu konzistenciju, savršenu teksturu i doslovce neće biti nimalo nereda na radnom mestu. Uz to, sada konačno možete da eksperimentišete sa nekim od najluđih ukusa kojih se setite i tako Vaše salate pretvorite u jela jednog višeg nivoa.

#10: Smutiji i milkšejkovi

Ovo već veorvatno znate – štapni mikser je kao stvoren za smutije i milkšejkove! Samo stavite sve što želite u činiju, sve izmiskajte i zatim uživajte u najukusnijim rezultatima.

#11: Pesto

Nema ničeg bolje od svežeg, domaćeg pesta – oni koje kupujemo u staklenim teglama su svetlosnim godinama udaljeni od sveže napravljenog pesta, videćete. Ali Vam je potreban stvarno dobar instrument za njegovu pripremu, a štapni mikser je savršeni izbor za to. Malo svežih začinskih biljaka, malo maslinovog ulja, koja pinjola i malo parmezana, minuta sa štapnim mikserom i dobijate čisto savršenstvo.

#12: Sos od paradajza

Nekad Vam je potreban sos od grubo usitnjenog paradajza, ali ponekad je ono što Vam treba, svileno-glatki sos od paradajza. E tada Vam je štapni mikser spasitelj, jer će izblendirati sve komadiće paradajza u nekoliko sekundi.

#13: Humus

Ukusni domaći humus je savršen izbor za obrok i može biti prava poslastica za Vaše goste. Imajte u vidu da ako pripremate veću količinu, ipak je verovatno bolje osloniti se na ekstraktor, ali za manju količinu, štapni misker je ono što bi trebalo da završi posao.