Vaša korpa je trenutno prazna.

Probaj

10 namirnica koje su još bolje kada se narendaju

Rendanje hrane verovatno nije Vaša omiljena stvar na svetu jer je za to potrebno vreme i veoma je lako da povredite Vaše prste ako niste zaista pažljivi. Ali je nekada zaista vredno truda, zato što su neke namirnice zaista bolje kada su narendane.Tražite ideje šta da radite sa narendanom hranom? 

Čokolada

Čokolada je sama po sebi ukusna, ali ona može biti još bolja ako se narenda, tako ćemo joj dati šansu da razvije svoj pun ukus. Počnite sa velikim komadima čokolade i budite brzi, kako se ne bi otopila.Tako narendana čokolada se možete posuti skoro na sve, od jutarnjeg kapućina do ukusnih kolača koje pravite u poslepodnevnim satima.

Tvrdo kuvana jaja

Rendanje tvrdo - kuvanih jaja je dobar način da dodate nešto novo i domišljato u Vaša jela, tako da njima možete ukrašavati salate, prženo ili grilovano povrće, možete ih dodavati u ukusne kremaste salate od jaja i konačno kao vrhunac ukusa u domaću supu.

 Hleb

Ako često koristite komadiće prženog hleba u ishrani, možete ih napraviti i sami - oni će biti mnogo ukusniji nego kupovni. Kada god imate viška hleba, ubacite ga u plastičnu kesu i odložite u  zamrzivač. Kada Vam zatrebaju sveži komadići hleba, odmrznite ga isecite ih na komadiće i propržite u rerni.

 Maslac

Korišćenje hladnog putera u receptima je uvek bilo pomalo nezgodno. Ako ga želite celog, lakše je da ga istopite ali onda više neće biti hlada. Od sada, možete jednostavno zamrznuti svoj puter, izrendati ga i kao takvog ga dodati u mešavinu - tako će biti savršeno hladan a njegovi sitno rendani delovi će se još ravnomernije raspodeliti i na taj način dati još bolji ukus.

 Karfiol

Rendanii karfiol je odličan način da smanjite količinu kalorija u vašim omiljenim jelima. Možete ga koristiti umesto pirinča u rižotu, mešati sa jajima i sirom praveći ukusno testo za  picu ili ga koristiti za pravljenje testenina - jela sa velikim brojem ukusnih soseva.

 Beli luk

Sitno rendani beli luk je naročito koristan ako ga želite da ga koristite u sirovom stanju, sitnijii parčići su manje uočljivi u hrani, ali oni i dalje izazivaju pravu eksploziju ukusa. Sitno rendani je bolji odabir nego izmiksan i možete ga koristiti u raznim varijantama pripreme hrane: za salate, prelive, soseve, salse i domaći majonez sa belim lukom.

Krompir

Izrendajte krompir na najvećem prorezu na rendaljci i otkrićete čitav niz novih mogućnosti. Narendani krompir možete  peći u tiganju, praviti palačinke od njega, ili ga koristiti kao dodatak omletu ili za ukusne pite od krompira.

Šargarepa

Šargarepa je jednostavno ukusna a toliko dobra za Vaš organizam, ali ona verovatno nije često deo Vašeg menija. Ako počnete da je rendate verovatno ćete početi i da je koristite više, vredi pokušati. Rendana šargarepa može biti izvanredan ukras, hrskav dodatak salati, odlična osnova za mnogobrojne kolače i dezerte ili interesantan izbor za palačinke.

 Đumbir

Đumbir ima izvanredan ukus i odličan je za imuni sistem, pa se svakako potrudite da ga koristite što više. Problem je u tome što je teško i naporno iseći ga, ali stvar može ići puno brže ako se koristi rende.

Dobro ga operate, ogulite, a onda ga izrendajte najsitnije moguće. Jednom kada dobijete te divne, tanke parčiće možete ih koristiti za pikantne kolače od đumbira, osvežavajući čaj, kao dodatak pire - krompiru ili kao savršenu završnicu za ukusne supe.

 Rotkvice

Rotkvice imaju dosta jaku aromu koji može da pevlada ukusom jela - ali ako ih narendate na sitne komadiće, njihov ukus će biti mnogo suptilniji i obezbediće ono što Vam je potrebno. Tako izrendane jednostavno ih možete koristite za mnogobrojne salate, dodavati ih u u omiljeni sendvič ili ih koristiti za pripremanje umaka.