Saveti za kuvanje
-
Kada bi bundeva mogla da govori, evo šta bi Vam rekla
Opet je to doba godine – meni omiljeno. Sada je vreme za žute, braon i narandžaste boje godišnjeg doba da zauzmu svoje mesto u jesenjem repertoaru izrezbarenih lampi na stepeništima, posuđa od tikvi na stolovima i jela začinjenih mnome koja će vam ugrejati stomake. Osećam se vrlo voljeno kao voće koje igra sve te glavne uloge.
-
10 znakova koji Vam otkrivaju da će restoran biti dobar
Niste sigurni da li ste odabrali dobar restoran za neku posebnu priliku? Želite da uživate u kvalitetnoj hrani i prijatnom ambijentu, ali često ne bude tako? Evo kako da odaberete dobar restoran i da uživate u prijatnoj a tmosferi i dobrom obroku.
-
Jesenji recepti od bundeve
Isprobajte nove recepte od budneve - kraljice jeseni. Oduševite svoje prijatelje i porodicu i poslužite im hleb od bundeve ili supu sa bundevom i prazilukom. Uživajte u hladnijim danima !
-
10 grešaka koje verovatno pravite u kuhinji (i kako da ih izbegnete)
Da li volite da kuvate? Ukoliko uživate u eksperimentisanju u kuhinji, ali vrlo često niste zadovoljni rezultatima, možda imamo rešenje za Vas. Pitali smo profesionalne šefove da nam otkriju koje greške najčešće prave u kuhinjama svojih domova i kako da ih izbegnu. Pročitajte i pobrinite se da Vaši kulinarski eksperimenti mogu biti samo bolji od sada pa nadalje!
-
Želite da smršate? Ovi vitamini su Vam najbolji saveznik
Skidanje viška kilograma, naravno, se više svodi na to koje namirnice koristite u ishrani, koliko kalorija unosite i koliko energije trošite. Ali biste morali i da obratite pažnju na pravilan unos vitamina.
Ova 4 naročito...
-
11 jednostavnih saveta za kuhinju koje morate upamtiti
Spisak saveta koji se tiču kuvanja možete početi sa onim najjednostavnijim kao što su neispiranje testenina posle ceđenja i načina kojim koristite kantu za otpatke i sigurno Vam ne bi ponestalo ideja...
-
Grilovani škampi sa pestom
Postoji bezbroj načina da iskoristite pesto – italijanski sos napravljen od maslinovog ulja, bosiljka, belog luka, pinjola i parmezana – ali ovaj recept za škampe sa roštilja uz pesto je verovatno jedan od najboljih.
-
Super ideja za farbanje jaja koju do sada niste probali
Zaboravite na sve one gotove farbe za jaja i sličice – ova jaja su jako, jako kul. Najbolje od svega je to što su svi sastojci jestivi...
Evo i kako da ih ofarbate...
-
Punjena jaja
Ukoliko Vam posle Uskrsa preostane kuvanih jaja, nemojte ih bacati. Napravite od njih ukusno predjelo po ovom receptu...
-
Uskršnji ručak: Jagnjetina sa ruzmarinom i belim lukom
Jagnjetina se tradicionalno služi na Uskrs. Ukoliko želite da je pripremite na malo drugačiji način, napravite je sa ruzmarinom i belim lukom po ovom receptu.
Ako imate vremena, napunite jagnjetinu dan ranije kako biste dobili još bogatiji ukus...