Vaša korpa je trenutno prazna.

Probaj

Uskršnja pletenica

Vreme kuvanja:

Not available

Vreme pripreme:

Not available

Ukupno vreme:

60

Sastojci:
  • 500 g brašna
  • 50 g šećera
  • 50 g putera
  • 250 ml mleka
  • 25 g kvasca
  • 3 žumanceta
  • narendana korica ½ limuna
  • 1 vanilin šećer
  • prstohvat soli
  • 1 jaje za premazivanje
Priprema:
  • Smlačite mleko sa šećerom u Delimano Ceramica Prima+ Saucepan šepri u sipajte ga u posudu u kojoj ćete mesiti hleb. Ostavite da odstoji na toplom mestu, dok se kvasac ne digne, oko 10-20 minuta.
  • Dodajte žumanca i omekšali puter u posudu sa kvascem i promešajte, a zatim dodajte i bvrašno i so i zamesite glatko testo. Ostavite testo da odstoji na toplom oko 10-20 minuta.
  • Premesite testo, pa ostavite opet da odstoji oko 10 minuta.
  • Podelite ga na 3 jednaka dela i oblikujte od njih 3 valjka dužine oko 60cm.
  • Spojite sva 3 kraja sa jedne strane i počnite da pravite pletenicu, koju ćete ponovo spojiti na drugom kraju.
  • Prebacite hleb u Delimano Ceramica Prima Dry Cooker FH, i ostavite da odstoji 10 minuta.
  • Zagrejte rernu na 180-200 C.
  • Pre nego što pletenicu stavite da se peče, premažite je umućenim, blago posoljenim jajetom i pecite oko 20-25 minuta, dok ne poprimi zlatno-žutu boju.

Autor : Delimano