Vaša korpa je trenutno prazna.

Probaj

Tortice od krompira sa jagnetinom i pinjolima

Vreme kuvanja:

Not available

Vreme pripreme:

Not available

Ukupno vreme:

45

Sastojci:

Testo:

  • 700 g belog krompira
  • brašno
  • so

Punjenje:

  • 10 g putera
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 sitno iseckan crni luk, srednje veličine
  • biber
  • muskatni oraščić
  • karanfilić. kardamom
  • 200 g mlevene jagnjetine
  • 50 g prženih pinjola
  • 1 kašika paradajz pirea
  • 3 kašike iseckanog peršuna
  • so

Posluživanje:

  • 150 g rukole, začinjene limunom i maslinovim uljem
  • 200 ml jogurta
  • 1⁄2 glavice izgnječenog belog luka
  • so i biber
Priprema:

Pripremite ukusne tortice od krompira ranije i uživajte u ukusnom ručku na poslu – domaće i zdravo.

Testo:

Skuvajte neoljušten krompir u slanoj vodi uDelimano Ceramica Prima Casserole - dubokoj šerpi. Oljuštite i izgnječite krompir, a zatim dodajte so i brašno u onoj meri koliko Vam je potrebno da zamestite testo.

Punjenje:

Dok se krompiri kuvaju, možete pripremiti punjenje. Zagrejte puter i maslinovo ulje u Delimano Ceramica Prima Skillet - širokoj šerpi i dinstajte luk dok ne proprimi zlatastu boju. Dodajte začine i kuvajte još 1 minut. Dodajte jagnjetinu i kuvajte uz povremeno mešanje dok meso ne poprimi braon boju. U to dodajte pinjole i paradajz pire, 2 kašike vode, peršun, so i biber.

Pobrašnjavite ruke i podelite testo u 4 jufke, a svaku od njih na 2 dela, od kojih ćete napravitu 2 kruga debljine 1 cm. Dodajte 2 kašike punjenja u sredinu i preko toga postavite drugu polovinu testa. Ponovite poostupak dok ne potrošite svo testo.

Zagrejte 1 kašiku ulja u Delimano Ceramica Fry Pan tiganju i pecite tortice dok ne poprime zlatastu boju sa obe strane. Ocedite suvišnu masnoću stavljajući ih na kuhinjski ubrus

Posluživanje:

Pomešajte jogurt sa belim lukom, solju i biberom. Poslužite tortice sa rukolom i jogurtom.

Autor :