Tortice od krompira sa jagnetinom i pinjolima
Vreme kuvanja:
Not available
Vreme pripreme:
Not available
Ukupno vreme:
45
- Sastojci:
-
Testo:
- 700 g belog krompira
- brašno
- so
Punjenje:
- 10 g putera
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 sitno iseckan crni luk, srednje veličine
- biber
- muskatni oraščić
- karanfilić. kardamom
- 200 g mlevene jagnjetine
- 50 g prženih pinjola
- 1 kašika paradajz pirea
- 3 kašike iseckanog peršuna
- so
Posluživanje:
- 150 g rukole, začinjene limunom i maslinovim uljem
- 200 ml jogurta
- 1⁄2 glavice izgnječenog belog luka
- so i biber
- Priprema:
-
Pripremite ukusne tortice od krompira ranije i uživajte u ukusnom ručku na poslu – domaće i zdravo.
Testo:
Skuvajte neoljušten krompir u slanoj vodi uDelimano Ceramica Prima Casserole - dubokoj šerpi. Oljuštite i izgnječite krompir, a zatim dodajte so i brašno u onoj meri koliko Vam je potrebno da zamestite testo.
Punjenje:
Dok se krompiri kuvaju, možete pripremiti punjenje. Zagrejte puter i maslinovo ulje u Delimano Ceramica Prima Skillet - širokoj šerpi i dinstajte luk dok ne proprimi zlatastu boju. Dodajte začine i kuvajte još 1 minut. Dodajte jagnjetinu i kuvajte uz povremeno mešanje dok meso ne poprimi braon boju. U to dodajte pinjole i paradajz pire, 2 kašike vode, peršun, so i biber.
Pobrašnjavite ruke i podelite testo u 4 jufke, a svaku od njih na 2 dela, od kojih ćete napravitu 2 kruga debljine 1 cm. Dodajte 2 kašike punjenja u sredinu i preko toga postavite drugu polovinu testa. Ponovite poostupak dok ne potrošite svo testo.
Zagrejte 1 kašiku ulja u Delimano Ceramica Fry Pan tiganju i pecite tortice dok ne poprime zlatastu boju sa obe strane. Ocedite suvišnu masnoću stavljajući ih na kuhinjski ubrus
Posluživanje:
Pomešajte jogurt sa belim lukom, solju i biberom. Poslužite tortice sa rukolom i jogurtom.