Vaša korpa je trenutno prazna.

Probaj

Taljatele Bolonjeze

Vreme kuvanja:

25

Vreme pripreme:

5

Ukupno vreme:

30 min.

Sastojci:

Sastojci za 5-6 porcija:

  • 500 g taljatela

Za sos:

  • 8 supenih kašika maslinovog ulja
  • 1 srednji crni luk, sitno iseckan
  • 500 g mlevene govedine
  • 250 g passata-e (paradajz pirea)
  • 1 manja čaša belog vina
  • 1 šolja seckanog paradajza
  • 3 supene kašike paradajz soka
  • so i biber
Priprema:

Priprema:

Da biste napravili sos (ragu kako kažu Italijani), ugrejte ulje u većem tiganju, dodajte crni luk i dinstajte dok ne omekša. Dodajte mleveno meso i mešajte drvenom kašikom kako biste sve dobro usitnili u manje komade.

Kuvajte oko 10 minuta (zavisi od jačine Vaše ringle) sve dok meso ne postane braon boje, uz povremeno mešanje. Potom dodajte vino i neka jelo krčka dok alkohol ne ispari. Ubacite u tiganj passata paradajz, seckani paradajz i paradajz sok. Kuvajte oko deset minuta. Začinite solju i biberom.

Kuvajte taljatele u ključaloj posoljenoj vodi sve dok ne budu al dente, potom ih ocedite i ubacite ih u sos i promešajte. 

Prijatno!

Autor : Delimano