Vaša korpa je trenutno prazna.

Probaj

Svinjski file u pančeti

Vreme kuvanja:

Not available

Vreme pripreme:

Not available

Ukupno vreme:

45

Sastojci:
  • 2 prstohvata soli
  • 5 supenih kašika ulja
  • 2 prstohvata bibera
  • 500g svinjskih filea
  • 200g taljatela od spanaća
  • 100g pančete
Priprema:
  • Priprema mesa: dodajte so i biber mesu i ostavite ga na hladnom mestu da prenoći.
  • Pre pečenja ostavite šnicle na sobnoj temperaturi makar 2 sata, a onda rastanjite šnicle pritiskajući ih prstima (bolje je od korišćenja čekića za mesto, jer ga ne oštećuje) i još jednom dodajte biber.
  • Skuvajte taljatele, dodajte prstohvat soli i kašiku ulja.
  • Zagrejte ulje i kada bude vrelo stavite meso da se peče. Prvo pecite stranu na koju ste dodali biber oko 4-5 minuta (za dobro pečenu šniclu; ukoliko želite srednje pečenu, onda naravno kraće) i okrenite je na drugu stranu na 3-4 minuta, a potom odmah dodajte 1 kašiku putera i neprekidno njime prelivajte šniclu. Bitno je da samo jednom okrenete šniclu! Stavite pečenu šniclu na tanjir.
  • Poređajte 6 tankih listova pančete (krajevima jednu preko druge), stavite pečenu šniclu, urolajte i potom pecite još nekoliko minuta kako bi postala zlatno-braon boje.
  • Služiti uz taljatele sa spanaćem!
  • Prijatno!

Autor : Jože Gros