Svinjski file u pančeti
Vreme kuvanja:
Not available
Vreme pripreme:
Not available
Ukupno vreme:
45
- Sastojci:
-
- 2 prstohvata soli
- 5 supenih kašika ulja
- 2 prstohvata bibera
- 500g svinjskih filea
- 200g taljatela od spanaća
- 100g pančete
- Priprema:
-
- Priprema mesa: dodajte so i biber mesu i ostavite ga na hladnom mestu da prenoći.
- Pre pečenja ostavite šnicle na sobnoj temperaturi makar 2 sata, a onda rastanjite šnicle pritiskajući ih prstima (bolje je od korišćenja čekića za mesto, jer ga ne oštećuje) i još jednom dodajte biber.
- Skuvajte taljatele, dodajte prstohvat soli i kašiku ulja.
- Zagrejte ulje i kada bude vrelo stavite meso da se peče. Prvo pecite stranu na koju ste dodali biber oko 4-5 minuta (za dobro pečenu šniclu; ukoliko želite srednje pečenu, onda naravno kraće) i okrenite je na drugu stranu na 3-4 minuta, a potom odmah dodajte 1 kašiku putera i neprekidno njime prelivajte šniclu. Bitno je da samo jednom okrenete šniclu! Stavite pečenu šniclu na tanjir.
- Poređajte 6 tankih listova pančete (krajevima jednu preko druge), stavite pečenu šniclu, urolajte i potom pecite još nekoliko minuta kako bi postala zlatno-braon boje.
- Služiti uz taljatele sa spanaćem!
- Prijatno!