Svinjetina u marinadi od lovora
Vreme kuvanja:
Not available
Vreme pripreme:
Not available
Ukupno vreme:
60
- Sastojci:
-
1,5 - 2 kg svinjetine (but, leđa, vrat)
1 kašika senfa
do 1 čaše belog vina
1/2 kašičice mlevenog lovorovog lista
1-2 čena belog luka
1/2 crnog luka
1 kašika sirćeta
2 kašike maslinovog ulja
1 dl paradajz sosa ili kečapa
1/2 kašičice slatke tucane paprike
1/2 kašičice soli
1/2 kašičice šećera
po prstohvat (po želji) sledećih začina:
korijander, mažuran, biber, mleveni đumbir, ljute papričice, ruzmarin
dodatni sastojak:
gustin ili brašno
- Priprema:
-
Priprema marinade
Korak 1.
Otvorite Delimano secka i ubacite sve sastojke sem vina.
Korak 2.
Kada je sve sjedinjeno, dodajte vino i promešajte.
Priprema mesa
Korak 1.
U Delimano oval stavite meso.
Korak 2.
Preko mesa sipajte marinadu. Gledajte da celo meso bude obloženo marinadom, slobodno upotrebite ruke i utrljajte marinadu u meso.
Korak 3.
Ostavite sve da prenoći u frižideru, a povremeno okrećite meso kako bi bilo stalno u marinadi.
Pečenje
Korak 1.
Ujutru izvadite Delimano oval iz frižidera i meso opet okrenite.
Korak 2.
Kada se posuda zagreje na sobnu temperaturu, poklopite i stavite u prethodno zagrejanu rernu na 220º C.
Međukorak
Na dobrom ste putu, opustite se, skuvajte sebi jednu kafu u Delimano džezvi dok se pečenje krčka u rerni.
Korak 3.
Pecite oko sat - sat i po, znaćete kada je gotovo. Na pola pečenja okrenite meso kako bi se peklo i sa druge strane.
Korak 4.
Pred kraj pečenja, skinite poklopac sa ovala i zapecite meso dok ne bude hrskavo sa gornje strane odnosno po želji.
Bonus krompirići
Korak 1.
Oljuštite i isecite krompir na kriške.
Korak 2.
Izvadite pečenje na poklopac Delimano ovala, a u oval ubacite krompiriće.
Korak 3.
Krompiriće, u masti od pečenja, pecite u rerni.
Secite pečenje i servirajte sa krompirićima uz laganu, neutralnu salatu i belo vino. Prijatno!
Dodatni Delimano savet:
Gustinu marinade podešavajte dodavanjem gustina ili sosa. Ovi sastojci svakako će uticati na to da korica pečenja bude hrskavija.