Svinjetina u marinadi od lovora

Vreme kuvanja:

Not available

Vreme pripreme:

Not available

Ukupno vreme:

60

Sastojci:

1,5 - 2 kg svinjetine (but, leđa, vrat)

1 kašika senfa

do 1 čaše belog vina

1/2 kašičice mlevenog lovorovog lista

1-2 čena belog luka

1/2 crnog luka

1 kašika sirćeta

2 kašike maslinovog ulja

1 dl paradajz sosa ili kečapa

1/2 kašičice slatke tucane paprike

1/2 kašičice soli

1/2 kašičice šećera

po prstohvat (po želji) sledećih začina:

korijander, mažuran, biber, mleveni đumbir, ljute papričice, ruzmarin

dodatni sastojak:

gustin ili brašno

Priprema:

Priprema marinade

Korak 1.

Otvorite Delimano secka i ubacite sve sastojke sem vina.

Korak 2.

Kada je sve sjedinjeno, dodajte vino i promešajte.

Priprema mesa

Korak 1.

U Delimano oval stavite meso.

Korak 2.

Preko mesa sipajte marinadu. Gledajte da celo meso bude obloženo marinadom, slobodno upotrebite ruke i utrljajte marinadu u meso.

Korak 3.

Ostavite sve da prenoći u frižideru, a povremeno okrećite meso kako bi bilo stalno u marinadi.

Pečenje

Korak 1.

Ujutru izvadite Delimano oval iz frižidera i meso opet okrenite.

Korak 2.

Kada se posuda zagreje na sobnu temperaturu, poklopite i stavite u prethodno zagrejanu rernu na 220º C.

Međukorak

Na dobrom ste putu, opustite se, skuvajte sebi jednu kafu u Delimano džezvi dok se pečenje krčka u rerni.

Korak 3.

Pecite oko sat - sat i po, znaćete kada je gotovo. Na pola pečenja okrenite meso kako bi se peklo i sa druge strane.

Korak 4.

Pred kraj pečenja, skinite poklopac sa ovala i zapecite meso dok ne bude hrskavo sa gornje strane odnosno po želji.

Bonus krompirići

Korak 1.

Oljuštite i isecite krompir na kriške.

Korak 2.

Izvadite pečenje na poklopac Delimano ovala, a u oval ubacite krompiriće.

Korak 3.

Krompiriće, u masti od pečenja, pecite u rerni.

Secite pečenje i servirajte sa krompirićima uz laganu, neutralnu salatu i belo vino. Prijatno!

Dodatni Delimano savet:

Gustinu marinade podešavajte dodavanjem gustina ili sosa. Ovi sastojci svakako će uticati na to da korica pečenja bude hrskavija.

Autor : Delimano