Supa od leblebije i blitve
Vreme kuvanja:
Not available
Vreme pripreme:
Not available
Ukupno vreme:
45
- Sastojci:
-
- 175 g suvih leblebija
- 2 velika čena belog luka
- 3 kašike maslinovog ulja
- 700 g blitve
- so i sveže mleven biber
- 1 crni luk
- 2 šargarepe
- 2 kašičice ljute tucane paprike
- 100 ml belog vina
- 3 suva oljuštena paradajza (iz konzerve) isečena na kockice
- 1,5 l supe od povrća ili vode u kojoj se kuvala blitva
- veći struk peršuna
- 2 kašike soka od limuna
- Priprema:
-
Natopite suve leblebije i skuvajte ih u Delimano® Ceramica dubokoj šerpi. Ako koristite leblebije iz konzerve, dobro ih isperite. Ispasirajte jedan deo leblebija da bi supa bila gušća.
Kratko prokuvajte blitvu u posoljenoj vodi u Delimano® Ceramica dubokoj šerpi. Procedite i isecite blitvu. Isecite crni luk na sitne kocke i dinstajte ga u Delimano® Ceramica Woku sa paprikom, šargarepom, maslinovim uljem i iseckanim belim lukom. Kad crni luk porumeni, dodajte belo vino i oljušteni paradajz.
Dodajte leblebije i blitvu u supu, i po potrebi vodu u kojoj se kuvala blitva. Ostavite supu da proključa i dodajte peršun, maslinovo ulje i sok.