Vaša korpa je trenutno prazna.

Probaj

Supa od leblebije i blitve

Vreme kuvanja:

Not available

Vreme pripreme:

Not available

Ukupno vreme:

45

Sastojci:
  • 175 g suvih leblebija
  • 2 velika čena belog luka
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 700 g blitve
  • so i sveže mleven biber
  • 1 crni luk
  • 2 šargarepe
  • 2 kašičice ljute tucane paprike
  • 100 ml belog vina
  • 3 suva oljuštena paradajza (iz konzerve) isečena na kockice
  • 1,5 l supe od povrća ili vode u kojoj se kuvala blitva
  • veći struk peršuna
  • 2 kašike soka od limuna
Priprema:

Natopite suve leblebije i skuvajte ih u Delimano® Ceramica dubokoj šerpi. Ako koristite leblebije iz konzerve, dobro ih isperite. Ispasirajte jedan deo leblebija da bi supa bila gušća.

Kratko prokuvajte blitvu u posoljenoj vodi u Delimano® Ceramica dubokoj šerpi. Procedite i isecite blitvu. Isecite crni luk na sitne kocke i dinstajte ga u Delimano® Ceramica Woku sa paprikom, šargarepom, maslinovim uljem i iseckanim belim lukom. Kad crni luk porumeni, dodajte belo vino i oljušteni paradajz.

Dodajte leblebije i blitvu u supu, i po potrebi vodu u kojoj se kuvala blitva. Ostavite supu da proključa i dodajte peršun, maslinovo ulje i sok.

Autor : Delimano