Vaša korpa je trenutno prazna.

Probaj

Supa od bundeve

Vreme kuvanja:

Not available

Vreme pripreme:

Not available

Ukupno vreme:

45

Sastojci:
  • 500gr. bundeva
  • 150gr. krompir
  • 1 glavica crnog luka
  • 500ml. supa od povrća (bujon kocke)
  • 1/2 kašičice mirođije
  • 2 1/2 kašike kisele pavlake
  • so i biber
Priprema:
  • Operite bundevu, a zatim uklonite centralni deo. Isecite na komade razmere oko 3-4cm.
  • Iseckajte luk i stavite ga u lonac. Nakon što omekša, dodajte bundevu i dinstajte na umerenoj vatri.
  • Nakon toga dodajte supu i krompir, kratko propržite i dodajte 300ml. supe. Posolite povrće i kuvajte na niskoj temperaturi oko 25 min. ili dok bundeva ne omekša.
  • Povrće ispasirajte sa ručnim blenderom i ako je potrebno dodajte još supe sve dok ne dobijete željenu gustinu. Dodajte kiselu pavlaku i na kraju potrebne soli i pobiberete. Opciono možete dodati 1-2 kašike soka od limuna.
  • Servirati uz 1/2 kašike krema, semenke bundeve i 1 kašika maslinovog ulja ili bundeve.

Autor : Ivan Brkljac