Supa od bundeve
Vreme kuvanja:
Not available
Vreme pripreme:
Not available
Ukupno vreme:
45
- Sastojci:
-
- 500gr. bundeva
- 150gr. krompir
- 1 glavica crnog luka
- 500ml. supa od povrća (bujon kocke)
- 1/2 kašičice mirođije
- 2 1/2 kašike kisele pavlake
- so i biber
- Priprema:
-
- Operite bundevu, a zatim uklonite centralni deo. Isecite na komade razmere oko 3-4cm.
- Iseckajte luk i stavite ga u lonac. Nakon što omekša, dodajte bundevu i dinstajte na umerenoj vatri.
- Nakon toga dodajte supu i krompir, kratko propržite i dodajte 300ml. supe. Posolite povrće i kuvajte na niskoj temperaturi oko 25 min. ili dok bundeva ne omekša.
- Povrće ispasirajte sa ručnim blenderom i ako je potrebno dodajte još supe sve dok ne dobijete željenu gustinu. Dodajte kiselu pavlaku i na kraju potrebne soli i pobiberete. Opciono možete dodati 1-2 kašike soka od limuna.
- Servirati uz 1/2 kašike krema, semenke bundeve i 1 kašika maslinovog ulja ili bundeve.