Osnovno testo za palačinke

Vreme kuvanja:

20

Vreme pripreme:

10

Ukupno vreme:

30

Sastojci:
  • 2 jaja
  • 200 g brašna
  • 4 kašičice ulja
  • 300 ml mleka
  • 200 ml mineralne vode
  • 1 - 2 kašičice šećera
  • prstohvat soli
Priprema:

Kako napraviti najukusnije palačinke?

Pomešajte jaja sa šećerom i solju u većoj činiji pomoću ručnog miksera.
Dodajte ostale sastojke sledećim redosledom: pola brašna, pola mleka, ostatak brašna i mleka. Nakon dodavanja pojedinih sastojaka, mešajte mutilicom dok smesa ne postane glatka.
Lagano dodajte mineralnu vodu, ulje i nastavite sa mešanjem.
Ostavite smesu da odstoji 30 minuta u frižideru.

Pečenje palačinki

1. Zagrejte Delimano tiganj za palačinke na srednjoj vatri, stavite par kapi ulja i kružnim pokretima ih ravnomerno rasporedite po tiganju. Ulje koristite samo za prvu palačinku, kasnije vam najverovatnije nije potrebno. Ukoliko primetite da je potrebno, možete u toku pečenja dodati još koju kap.


2. Izlijte pola pripremljene smese u sredinu tiganja i brzim okretanjem tiganja rasporedite smesu po celoj površini tiganja.


3. Kada rubovi palačinke promene boju i postanu suvi i smeđi, okrenite je i kratko pecite na drugoj strani. Primetićete kako pečena palačinka lagano sklizne iz tiganja na tanjir.

Nastavite sa pečenjem dok ne ostanete bez smese.

Nafilujte omiljenim nadevom i uživajte!

Autor : Delimano