Ražnjići sa paradajzom
Vreme kuvanja:
Not available
Vreme pripreme:
Not available
Ukupno vreme:
60
- Sastojci:
-
- 600 g svinjskih fileta
- 250 g čeri paradajza
- 3 čena belog luka
- svež timijan, ruzmarin i bosiljak
- 100 ml maslinovog ulja
- so, biber
- Priprema:
-
- Svinjske filete oprati, prosušiti u krpi i iseći na krupnije kocke. Paradajz oprati, očistiti i nabosti na štapiće naizmenično sa komadićima mesa.
- Očistiti i iseckati beli luk. Oprati i prosušiti začinsko bilje, fino ga iseckati, pomešati sa belim lukom i maslinovim uljem, pa dobijenom smesom premazati ražnjiće.
- Ražnjiće dobro začiniti solju i biberom, pa ostaviti u frižideru najmanje 2 sata.
- Ražnjiće od svinjskog mesa izvaditi iz marinade, ostaviti da se malo ocede, pa ih peći u Delimano Classico Grill tiganju. Izvaditi i servirati na tanjir, ukrasiti ruzmarinom i jesti toplo.
- Delimano savet: Štapiće za ražnjiće pre pripreme potopite u vodu, kako ne bi goreli prilikom pečenja