Vaša korpa je trenutno prazna.

Probaj

Punjene sardine

Vreme kuvanja:

Not available

Vreme pripreme:

Not available

Ukupno vreme:

45

Sastojci:
  • 10 svežih velikih sardina
  • 1 crveni luk, sitno iseckan
  • maslinovo ulje
  • 1 svež list lovora
  • 1 čen belog luka, sitno iseckan
  • 50 ml belog vina
  • 1 veza peršuna, sitno iseckanog
  • lišće komorača, sitno iseckano
  • 30 g pinjola
  • 1 kašika suvog grožđa
  • 1 kašika vinskog sirćeta, ili izuzetno kvalitetnog sirćeta od belog vina
  • 1 belance
  • 2 kriške belog hleba – u komadima
  • 40 g rendanog parmezana
  • Oraščić
  • brusketi / tost
  • so i biber
Priprema:

Punjene sardine sa ukusnim pinjolima će zadovoljiti potrebe čak i najzahtevnijeg kuvara.

Korak 1:

Očistite ribu, odstranite glavu i očistite iznutrice. Otvorite sardinu palcem, tako da dobijeta dva povezana fileta. Izvadite centralnu kost i isperite filete hladnom vodom. Osušite ih kuhinjskim ubrusom. Začinite ih iznutra solju i biberom i premažite maslinovim uljem.

Korak 2:

Pržite crni luk u Delimano Ceramica Skillet - plitkoj šerpi sa ½ kašike maslinovog ulja dok ne omekša. Začinite solju , belim lukom i sitno iseckanim lovorom. Sipajte vino i pustite tečnost da ispari. Sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi.

Korak 3:

Potopite grožđice u vinsko sirće. Pržite pinjole u Delimano Ceramica Frypan tiganju. Pomešajte crni luk, beli luk, mrvice hleba, peršun, pinjole, grožđice, parmezan, belance i malo narendanog oraščića i pola fileta sardine premažite kašičicom smese. Prekrijte drugom polovinom fileta.

Korak 4:

Stavite preklopljene sardine u Delimano Ceramica Dry Cooker. Dodajte par kapi ulja i pecite 10-15 minuta.

Servirajte na brisketima ili tost sa salatom.

Delimano savet Poboljšajte ukus jela – kuvajte u nekoliko faza u samo jednoj posudi: Delimano Ceramica Skillet - plitkoj šerpi!

Autor :