Vaša korpa je trenutno prazna.

Probaj

Pohovani smuđ Gorice Nešović

Vreme kuvanja:

Not available

Vreme pripreme:

Not available

Ukupno vreme:

45

Sastojci:
  • 4 kom smuđa
  • 2 grančice svežeg ruzmarina (može i sušeni)
  • 1 limun
  • 2 jaja
  • belo brašno
  • kukuruzno brašno
  • so
  • ulje
Priprema:
  • Očistite ribu tako da joj ostane samo repno peraje. Izvadite iznutrice.
  • Za pohovanje trebaju nam jaja, brašno i kukuruzno brašno. Mali trik, umutite jaja i odmah dodajte belo brašno i so.
  • Prelomite listiće ruzmarina i ubacite ih u ribu, zatvorite je i uvaljajte u jaje sa brašnom, zatim u kukuruzno brašno i odmah ubacite u zagrejani tiganj podmazan sa nekoliko kapi maslinovog ulja.
  • Čim je riba pečena sa svih strana, prebacite je na tanjir za serviranje.
  • Ukrasite paradajzom i limunom.
  • Smuđ je spreman za serviranje. Prijatno!

Autor : Gorica Nešović