Piletina u kari sosu

Vreme kuvanja:

Not available

Vreme pripreme:

Not available

Ukupno vreme:

20

Sastojci:

300 - 500 g pilećeg belog mesa (ili više po želji)

1/2 - 1 kašičice žutog karija

2 kašike ulja

do 250 ml pavlake za kuvanje

so, biber, bosiljak

po želji:

nekoliko svežih šampinjona

senf

Priprema:

Korak 1.

Stavite dve kašike ulja u Delimano Festivo električni pekač i uključite. Kada se ulje zagreje, ubacite punu kašičicu karija. Da, kari se dodaje na početku kuvanja jer se njegovim prženjem oslobađa bogatiji i jači ukus.

Korak 2.

Iseckajte pileće belo meso na kockice i ubacite u kari. Dodati so ili biber po želji.

Korak 3.

Kada je piletina gotovo pečena, (ubaciti kašiku senfa po želji) do željene gustine dodajte pavlaku za kuvanje u pekač. Neka se krčka još malo.

Korak 4.

Kada je piletina skoz gotova, odmah servirati na prethodno spremljenoj testenini ili kuvanom pirinču. Po želji posuti malo bosiljka.

Prijatno! :)

Dodatni Delimano savet:

Možete koristiti i pileći file ali njemu treba malo više vremena za pečenje. U samo jelo možete dodati i nekoliko svežih, tanko sečenih šampinjona. Umesto pavlake za kuvanje možete koristiti i kiselu pavlaku, ali oprezno, da jelo ne bi bilo previše kiselo. Ne preterujte sa bosiljkom kako ne bi preovladao njegov ukus. Umesto bosiljka možete koristiti i peršun za dekoraciju.

Autor : Delimano