Piletina u kari sosu
Vreme kuvanja:
Not available
Vreme pripreme:
Not available
Ukupno vreme:
20
- Sastojci:
-
300 - 500 g pilećeg belog mesa (ili više po želji)
1/2 - 1 kašičice žutog karija
2 kašike ulja
do 250 ml pavlake za kuvanje
so, biber, bosiljak
po želji:
nekoliko svežih šampinjona
senf
- Priprema:
-
Korak 1.
Stavite dve kašike ulja u Delimano Festivo električni pekač i uključite. Kada se ulje zagreje, ubacite punu kašičicu karija. Da, kari se dodaje na početku kuvanja jer se njegovim prženjem oslobađa bogatiji i jači ukus.
Korak 2.
Iseckajte pileće belo meso na kockice i ubacite u kari. Dodati so ili biber po želji.
Korak 3.
Kada je piletina gotovo pečena, (ubaciti kašiku senfa po želji) do željene gustine dodajte pavlaku za kuvanje u pekač. Neka se krčka još malo.
Korak 4.
Kada je piletina skoz gotova, odmah servirati na prethodno spremljenoj testenini ili kuvanom pirinču. Po želji posuti malo bosiljka.
Prijatno! :)
Dodatni Delimano savet:
Možete koristiti i pileći file ali njemu treba malo više vremena za pečenje. U samo jelo možete dodati i nekoliko svežih, tanko sečenih šampinjona. Umesto pavlake za kuvanje možete koristiti i kiselu pavlaku, ali oprezno, da jelo ne bi bilo previše kiselo. Ne preterujte sa bosiljkom kako ne bi preovladao njegov ukus. Umesto bosiljka možete koristiti i peršun za dekoraciju.