Pileće grudi punjene šparglom
Vreme kuvanja:
Not available
Vreme pripreme:
Not available
Ukupno vreme:
45
- Sastojci:
-
- 3 komada pilećih grudi, bez kožice
- 15-18 špargli
- prstohvat soli
- prstohvat šećera
- malo limunovog soka
- sveže mleveni biber
- maslinovo ulje
- Priprema:
-
- Operite pileće grudi i osušite ih kuhinjskim ubrusom.
- Operite šapargle, odsecite vrhove, a zatim ih kuvajte u Delimano Ceramica Prima+ Pot loncu oko 3 minute sa prstohvatom soli i šećera i kafikom limunovog soka. Kada su gotove, ostavite ih sa stane.
- Zasecite pileće grudi tako da napravite male džepove koje ćete posle napuniti šparglom i dobro ih začinite solju i biberom.
- Svaki džep koji ste napravili napunite sa oko 5-6 špargli i po potrebi ih zatvorite čačkalicom.
- Zagrejte maslinovo ulje u Delimano Ceramica Prima+ Frypan tiganju, ubacite punjene pileće grudi i poklopite. Ostavite ih da se peku oko 10-15 minuta, ali ih povremeno okrećite i pecite do zlatno-braon boje.
- Gotovu piletinu nasecite na kriške i poslužite sa mladim krompirom i “Holandez” sosom.
Delimano saveti i trikovi
Holandez sos – recept:
- 2 žumanceta
- 2 kašike hladne vode
- 50 g otopljenog putera
- so
- sveže mleveni beli biber
- ¼ limunovog soka i malo narendane kore limuna
Priprema:
- Umutite 2 žumanceta sa 2 kašike hladne vode, a zatim ih kuvajte par minuta na pari.
- Dobro izmutite, a zatim sklonite sa pare i ostavite da se prohladi do temperature od 50 C.
- Dodajte žumancima otopljen puter, konstantno mešajući, zatim limunov sok i začinite. Prilikom serviranja, narendajte malo limunove korice preko sosa.