Pileće grudi punjene šparglom

Vreme kuvanja:

Not available

Vreme pripreme:

Not available

Ukupno vreme:

45

Sastojci:
  • 3 komada pilećih grudi, bez kožice
  • 15-18 špargli
  • prstohvat soli
  • prstohvat šećera
  • malo limunovog soka
  • sveže mleveni biber
  • maslinovo ulje
Priprema:
  • Operite pileće grudi i osušite ih kuhinjskim ubrusom.
  • Operite šapargle, odsecite vrhove, a zatim ih kuvajte u Delimano Ceramica Prima+ Pot loncu oko 3 minute sa prstohvatom soli i šećera i kafikom limunovog soka. Kada su gotove, ostavite ih sa stane.
  • Zasecite pileće grudi tako da napravite male džepove koje ćete posle napuniti šparglom i dobro ih začinite solju i biberom.
  • Svaki džep koji ste napravili napunite sa oko 5-6 špargli i po potrebi ih zatvorite čačkalicom.
  • Zagrejte maslinovo ulje u Delimano Ceramica Prima+ Frypan tiganju, ubacite punjene pileće grudi i poklopite. Ostavite ih da se peku oko 10-15 minuta, ali ih povremeno okrećite i pecite do zlatno-braon boje.
  • Gotovu piletinu nasecite na kriške i poslužite sa mladim krompirom i “Holandez” sosom.

Delimano saveti i trikovi

Holandez sos – recept:

  • 2 žumanceta
  • 2 kašike hladne vode
  • 50 g otopljenog putera
  • so
  • sveže mleveni beli biber
  • ¼ limunovog soka i malo narendane kore limuna

Priprema:

  • Umutite 2 žumanceta sa 2 kašike hladne vode, a zatim ih kuvajte par minuta na pari.
  • Dobro izmutite, a zatim sklonite sa pare i ostavite da se prohladi do temperature od 50 C.
  • Dodajte žumancima otopljen puter, konstantno mešajući, zatim limunov sok i začinite. Prilikom serviranja, narendajte malo limunove korice preko sosa.

Autor : Delimano