Vaša korpa je trenutno prazna.

Probaj

Pečeni šaran

Vreme kuvanja:

Not available

Vreme pripreme:

Not available

Ukupno vreme:

45

Sastojci:
  • 1 kg šarana
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 kašičica majorana
  • prstohvat ruzmarina
  • pola veze sitno seckanog peršuna
  • 1 limun
  • 1 kašičica soli
  • kukuruzno brašno
  • ulje za pečenje
Priprema:
  1. Očistite šarana i isecite na šnicle. Potom pripremite preliv u kojem ćete marinirati šnicle. Za preliv Vam je potrebno: maslinovo ulje, so, sok od 1 limuna, majoran, ruzmarin i sitno seckan peršun. Dobro natopite šnicle marinadom i ostavite ih da odstoji najmanje 1 sat.
  2. Potom zagrejte ulje u Delimano Fish Pan tiganju, šnicle nakon mariniranja uvaljajte u kukuruzno brašno i pecite ih ravnomerno sa obe strane 10 – 15 minuta (dok ne porumene). Poslužite uz pirinač ili salatu po želji.

Autor : Jelena Jelin