Vaša korpa je trenutno prazna.

Probaj

Paparot - čorba od spanaća

Vreme kuvanja:

Not available

Vreme pripreme:

Not available

Ukupno vreme:

45

Sastojci:

Za čorbu:

  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kg pilećih krilaca
  • 3 seckane šargarepe
  • 2 iseckana crna luka
  • 4 struka celera s listovima
  • 2 kašike koncentrata paradajza
  • 1 kašika crnog bibera u zrnu
  • nekoliko izdanaka peršuna - 2 l vode
Za supu:
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 2 čena belog luka, oljuštenog i sitno iseckanog
  • 1 kg spanaća, sitno iseckanog
  • so i biber
  • 2 l pileće čorbe
  • 100 g kukuruznog brašna
  • 40 g brašna

Priprema:

Korak 1. Čorba - Priprema:

Prvo napravite supu. Zagrejte maslinovo ulje u Delimano® Ceramica Woku (dok senzor za temperaturu na dršci ne pocrveni). Dodajte krilca i pržite ih sa svih strana dok ne dobiju zlatnu boju. Sklonite piletinu i stavite je sa strane.

Dodajte šargarepu, crni luk i celer i pecite dok i oni ne omekšaju i ne dobiju zlatnu boju. Vratite meso u šerpu i dodajte 2 l vode, koncentrat paradajza, biber i peršun i lagano mešajte. Kada skoro proključa, smanjite temperaturu i ostavite da se krčka oko 45 minuta, dok se napola ne skuva.

Povremeno otklonite penu i mast koja se skuplja na površini. Sklonite s vatre i procedite.

Korak 2. Supa - Priprema:

Zagrejte maslinovo ulje u Delimano® Ceramica šerpi sa dugačkom drškom. Dodajte beli luk i pržite dok ne omekša, oko 5 minuta. Dodajte spanać, pržite još 2 minuta i dodajte čorbu. Neka proključa, a potom smanjite temperaturu.

Pomešajte brašno i kukuruzno brašno u posebnoj činiji. Dodajte šolju vrele čorbe i neprestano mešajte. Sipajte smesu u činiju sa spanaćem i kuvajte 10 minuta. Začinite solju i biberom i poslužite.

Autor : Delimano