Paparot - čorba od spanaća
Vreme kuvanja:
Not available
Vreme pripreme:
Not available
Ukupno vreme:
45
- Sastojci:
-
Za čorbu:
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kg pilećih krilaca
- 3 seckane šargarepe
- 2 iseckana crna luka
- 4 struka celera s listovima
- 2 kašike koncentrata paradajza
- 1 kašika crnog bibera u zrnu
- nekoliko izdanaka peršuna - 2 l vode
- 3 kašike maslinovog ulja
- 2 čena belog luka, oljuštenog i sitno iseckanog
- 1 kg spanaća, sitno iseckanog
- so i biber
- 2 l pileće čorbe
- 100 g kukuruznog brašna
- 40 g brašna
- Priprema:
-
Korak 1. Čorba - Priprema:
Prvo napravite supu. Zagrejte maslinovo ulje u Delimano® Ceramica Woku (dok senzor za temperaturu na dršci ne pocrveni). Dodajte krilca i pržite ih sa svih strana dok ne dobiju zlatnu boju. Sklonite piletinu i stavite je sa strane.
Dodajte šargarepu, crni luk i celer i pecite dok i oni ne omekšaju i ne dobiju zlatnu boju. Vratite meso u šerpu i dodajte 2 l vode, koncentrat paradajza, biber i peršun i lagano mešajte. Kada skoro proključa, smanjite temperaturu i ostavite da se krčka oko 45 minuta, dok se napola ne skuva.
Povremeno otklonite penu i mast koja se skuplja na površini. Sklonite s vatre i procedite.
Korak 2. Supa - Priprema:
Zagrejte maslinovo ulje u Delimano® Ceramica šerpi sa dugačkom drškom. Dodajte beli luk i pržite dok ne omekša, oko 5 minuta. Dodajte spanać, pržite još 2 minuta i dodajte čorbu. Neka proključa, a potom smanjite temperaturu.
Pomešajte brašno i kukuruzno brašno u posebnoj činiji. Dodajte šolju vrele čorbe i neprestano mešajte. Sipajte smesu u činiju sa spanaćem i kuvajte 10 minuta. Začinite solju i biberom i poslužite.