Originalna irska kafa

Ukupno vreme:

20

Sastojci:
  • 1 šolja sveže skuvane kafe (oko 180ml; najbolja je filter kafa, jer njena aroma neće nadjačati delikatnu aromu irskog viskija)
  • 1 supena kašika braon šećera
  • 1 čašica irskog viskija (oko 0,5 cl ili 3 supene kašike)
  • slatka pavlaka/mileram sa 40% mlečne masti (blago je umutiti u šlag)
Priprema:
  • Napunite šolju vrelom vodom kako biste je dobrano zagrejali i potom je ispraznite. Zatim u tako zagrejanu šolju sipajte vrelu kafu, dok oko ¾ šolje ne bude puno.
  • Dodajte kafi braon šećer i mešajte sve dok se on potpuno ne rastopi.
  • Umešajte potom i irski viski.
  • Odgore dodajte sloj blago ulupane slatke pavlake u šlag, sipajući obazrivo preko zadnje strane kašike.
  • Poslužite toplo.

Autor :