Lazanje sa piletinom
Vreme kuvanja:
40 min
Vreme pripreme:
25 min
Ukupno vreme:
65 min
- Sastojci:
-
- 6 kašika maslaca,
- 4 čena belog luka,
- 1 cela grančica majčine dušice,
- 1 cela grančica kadulje,
- 1 cela grančica ruzmarina,
- 6 kašika brašna,
- 5 šolja mleka,
- 12 komada testa za lazanju,
- 600 g pilećeg belog mesa,
- 400 g smrznutog graška,
- 1 šolja parmezana,
- 1 šolja vode,
- ¼ šolje prezli,
- peršun za dekoraciju
- Priprema:
-
PRIPREMA:
1. U šerpu dodajte maslac. Istopite maslac. Isecite beli luk i dodajte u šerpu. Dodajte cele grančice majčine dušice, žalfije i ruzmarina. Pržite 5 minuta. Izvadite grančice začinskog bilja.
2. Dodajte postepeno brašno uz stalno mešanje.
3. Postepeno sipajte mleko uz stalno mešanje. Mešajte sos dok se ne zgusne.
4. Premažite pekač sa malo ulja. U šerpu sipajte vodu. Dodajte piletinu i kratko obarite. Izvadite piletinu i sitno je iseckajte. Po dnu pekača složite testo za lazanje. Dodajte polovinu piletine, polovinu graška. Prelijte sa 1/3 šolje parmezana, 1/3 šolje vode, 1/3 šolje sosa. Poređajte testo za lazanju i ponovite postupak sa mesom i sosom. Poređajte ostatak testa. Pospite ostatakom parmezana
5.Pokrijte pekač alumijumskom folijom ili poklopem. Pecite 40 minuta na 200°C.
6. Sklonite foliju i pospite prezlama. Pecite još 10 minuta.
7. Dekorišite jelo seckanim peršunom.
SAVET: Poslužite uz crno vino.
Prijatno!