Vaša korpa je trenutno prazna.

Probaj

Lazanje sa piletinom

Vreme kuvanja:

40 min

Vreme pripreme:

25 min

Ukupno vreme:

65 min

Sastojci:
  • 6 kašika maslaca,
  • 4 čena belog luka,
  • 1 cela grančica majčine dušice,
  • 1 cela grančica kadulje,
  • 1 cela grančica ruzmarina,
  • 6 kašika brašna,
  • 5 šolja mleka,
  • 12 komada testa za lazanju,
  • 600 g pilećeg belog mesa,
  • 400 g smrznutog graška,
  • 1 šolja parmezana,
  • 1 šolja vode,
  • ¼ šolje prezli,
  • peršun za dekoraciju
Priprema:

PRIPREMA:

1. U šerpu dodajte maslac. Istopite maslac. Isecite beli luk i dodajte u šerpu. Dodajte cele grančice majčine dušice, žalfije i ruzmarina. Pržite 5 minuta. Izvadite grančice začinskog bilja.

2. Dodajte postepeno brašno uz stalno mešanje.

3. Postepeno sipajte mleko uz stalno mešanje. Mešajte sos dok se ne zgusne.

4. Premažite pekač sa malo ulja. U šerpu sipajte vodu. Dodajte piletinu i kratko obarite. Izvadite piletinu i sitno je iseckajte. Po dnu pekača složite testo za lazanje. Dodajte polovinu piletine, polovinu graška. Prelijte sa 1/3 šolje parmezana, 1/3 šolje vode, 1/3 šolje sosa. Poređajte testo za lazanju i ponovite postupak sa mesom i sosom. Poređajte ostatak testa. Pospite ostatakom parmezana

5.Pokrijte pekač alumijumskom folijom ili poklopem. Pecite 40 minuta na 200°C.

6. Sklonite foliju i pospite prezlama. Pecite još 10 minuta.

7. Dekorišite jelo seckanim peršunom.

SAVET: Poslužite uz crno vino.

Prijatno!

Autor : Delimano