Krem čorba od tikvica i jogurta
Vreme kuvanja:
25 min.
Vreme pripreme:
5 min.
Ukupno vreme:
30 min.
- Sastojci:
-
- 500 - 600 g tikvica
- 100 g graška
- 1 krompir
- 1 glavica luka ili praziluka
- oko 1 litra povrćnog bujona
- so, biber
- 1-2 kašike maslinovog ulja
- 2 kašičice naseckanog bosiljka
- 2-3 kašike gustog jogurta
- (dodatno) par kriški hleba ili krutona
- Priprema:
-
- Nasecite luk na krupnije komade, a tikvice i krompir na kockice.
- Izdinstajte luk, a zatim dodajte ostalo povrće: tikvice, krompir i grašak. Krčkajte povrće mešajući 4-5 minuta, zalijte vrućim bujonom, poklopite i kuvajte 20-30 minuta da povrće omekša.
- Iseckajte bosiljak, dodajte povrću, a zatim sve izmiksajte štapnim mikserom ili blenderom da dobijete glatku kremu. Dodajte jogurt i promešajte.
- Dodajte so i biber po želji, i poslužite. Možete dodati još malo jogurta u svaki tanjir.
- Ova čorba će imati još bolji ukus ukoliko je poslužite uz mirisne, domaće krutone. Napravite ih sami - nasecite hleb na kockice, zagrejte malo maslinovog ulja i belog luka u tiganju i pržite kockice hleba dok ne postanu hrskave.