Krem čorba od šargarepe

Vreme kuvanja:

Not available

Vreme pripreme:

Not available

Ukupno vreme:

20

Sastojci:
  • 1 glavica luka
  • 500 g šargarepe
  • 3 kašike ulja
  • 1 kašicica žutog šećera
  • malo soka od limuna
  • 2 kašike putera
  • so, biber
  • 2 kriške hleba

Priprema:
  • Luk isecite na kockice, šargarepu na kolutiće. Luk propržite u Delimano Forma šerpici na 2 kašike ulja. Dodajte šargarepu, propržite, pospite šećerom i karamelizujte. Nalijte vodom, dodajte malo soli i otklopljeno kuvajte dok tečnost ne ispari za jednu četvrtinu. Začinite začinom od suvog povrća, biberom i sokom od limuna.
  • Izmiksajte čorbu u blenderu ili štapnim mikserom i propasirajte kroz gušće sito. Isecite hleb na kockice i propržite ga na puteru.
  • Pre služenja umešajte u čorbu hladan puter isečen na kockice kako bi se sve povezalo. Sipajte čorbu u male činije i ukrasite krutonima.
  • Delimano savet: Da biste dobili manje masne krutone, ispecite hleb u tosteru, pa ga isecite na kockice.

Autor : Preuzeto sa stvarukusa.rs