Krem čorba od šargarepe
Vreme kuvanja:
Not available
Vreme pripreme:
Not available
Ukupno vreme:
20
- Sastojci:
-
- 1 glavica luka
- 500 g šargarepe
- 3 kašike ulja
- 1 kašicica žutog šećera
- malo soka od limuna
- 2 kašike putera
- so, biber
- 2 kriške hleba
- Priprema:
-
- Luk isecite na kockice, šargarepu na kolutiće. Luk propržite u Delimano Forma šerpici na 2 kašike ulja. Dodajte šargarepu, propržite, pospite šećerom i karamelizujte. Nalijte vodom, dodajte malo soli i otklopljeno kuvajte dok tečnost ne ispari za jednu četvrtinu. Začinite začinom od suvog povrća, biberom i sokom od limuna.
- Izmiksajte čorbu u blenderu ili štapnim mikserom i propasirajte kroz gušće sito. Isecite hleb na kockice i propržite ga na puteru.
- Pre služenja umešajte u čorbu hladan puter isečen na kockice kako bi se sve povezalo. Sipajte čorbu u male činije i ukrasite krutonima.
- Delimano savet: Da biste dobili manje masne krutone, ispecite hleb u tosteru, pa ga isecite na kockice.