Krem čorba od pečurka sa đumbirom
Vreme kuvanja:
Not available
Vreme pripreme:
Not available
Ukupno vreme:
45
- Sastojci:
-
300 g pečuraka
1 kašika đumbira
1 kašika ulja
1 glavica crnog luka
1 čen belog luka
250 ml supe (od kockice)
1-2 kašike kisele pavlake
do 250 ml mleka
biber, so, peršun
- Priprema:
-
Korak 1.
Iseckajte crni i luk, splitku šerpu iz Prima Starter seta stavite na ringlu, dodajte kašiku ulja i ubacite luk. Dok se dinsta, iseckajte beli luk i dodajte crnom.
Korak 2.
Dodajte kašiku đumbira, a biber i vegetu po želji. Imajte na umu da je đumbir ljutkast pa nemojte preterivati sa biberom.
Korak 3.
Dok se sve dinsta, očistite i iseckajte pečurke. Kada je luk izdinstan, dodajte pečurke i dinstajte.
Korak 4.
Kada voda od pečurki ispari, dodajte do 250ml pileće supe (spremite supu od kockice prema uputstvu). Sačekajte da provri.
Korak 5.
Prebacite sve u Delimano blender i blendirajte dok ne dobijete glatku masu.
Korak 6.
Vratite sve nazad u šerpu i mešajući dodajte mleko do željene gustine. Kada provri, dodajte 1-2 kašike kisele pavlake i promešajte da se sjedini.
Čorba je spremna za serviranje. Prijatno!
Dodatni Delimano savet:
Čorbu možete ukrasiti suvim peršunom. Ukoliko previše razredite čorbu gustinu ćete povratiti ako u čorbu dodate brašno ili gustin. Pomešajte kašiku brašna u malo mleka i dodajte malo po malo čorbi do željene gustine. Ova čorba je najbolja ako se pravi od mešavine više pečuraka, međutim možete je praviti i samo od šampinjona. Sasvim je u redu poslužiti hleb uz ovu čorbu, možete ga dodatno ispeći u Delimano tosteru.