Krem čorba od pečurka sa đumbirom

Vreme kuvanja:

Not available

Vreme pripreme:

Not available

Ukupno vreme:

45

Sastojci:

300 g pečuraka

1 kašika đumbira

1 kašika ulja

1 glavica crnog luka

1 čen belog luka

250 ml supe (od kockice)

1-2 kašike kisele pavlake

do 250 ml mleka

biber, so, peršun

Priprema:

Korak 1.

Iseckajte crni i luk, splitku šerpu iz Prima Starter seta stavite na ringlu, dodajte kašiku ulja i ubacite luk. Dok se dinsta, iseckajte beli luk i dodajte crnom.

Korak 2.

Dodajte kašiku đumbira, a biber i vegetu po želji. Imajte na umu da je đumbir ljutkast pa nemojte preterivati sa biberom.

Korak 3.

Dok se sve dinsta, očistite i iseckajte pečurke. Kada je luk izdinstan, dodajte pečurke i dinstajte.

Korak 4.

Kada voda od pečurki ispari, dodajte do 250ml pileće supe (spremite supu od kockice prema uputstvu). Sačekajte da provri.

Korak 5.

Prebacite sve u Delimano blender i blendirajte dok ne dobijete glatku masu.

Korak 6.

Vratite sve nazad u šerpu i mešajući dodajte mleko do željene gustine. Kada provri, dodajte 1-2 kašike kisele pavlake i promešajte da se sjedini.

Čorba je spremna za serviranje. Prijatno!

Dodatni Delimano savet:

Čorbu možete ukrasiti suvim peršunom. Ukoliko previše razredite čorbu gustinu ćete povratiti ako u čorbu dodate brašno ili gustin. Pomešajte kašiku brašna u malo mleka i dodajte malo po malo čorbi do željene gustine. Ova čorba je najbolja ako se pravi od mešavine više pečuraka, međutim možete je praviti i samo od šampinjona. Sasvim je u redu poslužiti hleb uz ovu čorbu, možete ga dodatno ispeći u Delimano tosteru.

Autor : Delimano