Vaša korpa je trenutno prazna.

Probaj

Kineska čorba sa škampima i soja sosom

Vreme kuvanja:

Not available

Vreme pripreme:

Not available

Ukupno vreme:

45

Sastojci:

2 jaja

1 kocka supe

1 pakovanje nudli (ili 1/2 pakovanja špageta)

2 kašike maslinovog ulja

1 čen belog luka

1 glavica crnog luka

200 g škampa ( ili piletine, pečuraka)

1 kašičica susamovog ulja (opciono)

100 g boranije

4 - 5 listova kineskog kupusa

gustin po potrebi

začini (opcino):

biber, so

Priprema:

Korak 1.

Stavite jaja da se kuvaju. Na drugoj ringli skuvajte 1/2 l supe od kockice i u njoj skuvajte nudle.

Korak 2.

Stavite Wok na ringlu, ubacite maslinovo ulje. Dok se Wok zagreva, iseckajte beli i crni luk i ubacite ih. Prodinstajte malo.

Korak 3.

Škampe dodajte i kratko dinstajte. Dodajte 2 - 3 kašike soja sosa i kašičicu ulja od susama.

Korak 4.

Dodajte i boraniju, izdinstajte. Zatim dodajte kineski kupus i opet malo prodinstajte.

Korak 5.

U supu sa nudlama razmutite gustin kako bi bila kremastija. Dodajte je u Wok.

Korak 6.

Jaja oljuštite i iseckajte na listove po dužini i ubacite u čorbu.

Jelo je gotovo, servirajte toplo. Prijatno!

Dodatni Delimano savet:

Ne morate koristiti susamovo ulje ako ga nemate. Umesto nudli možete koristiti obične špagete ili pirinač. Nemojte kuvati pirinač u supi i pazite da se ne raskuva. Sva kineska jela podložna su drastičnim varijacijama te umesto škampa možete koristiti i piletinu, svinjetinu pa čak i pečurke, a boraniju i kineski kupus možete zameniti šargarepom i karfiolom. Možete dodati i krutone i crvenu papriku po ukusu.

Autor : Delimano