Vaša korpa je trenutno prazna.

Probaj

Jednostavan čokoladni sladoled

Vreme kuvanja:

Not available

Vreme pripreme:

Not available

Ukupno vreme:

20

Sastojci:

30 g crne čokolade (ili kakao praha)

100 ml mleka (po mogućstvu punomasnog)

300 ml slatke pavlake

1/2 kašićice ekstrakta vanile

1 prstohvat soli

Priprema:
  • Rastopite čokoladu i sjedinite je sa mlekom, ekstraktom vanile i prstohvatom soli. Ostavite smesu sa strane da se ohladi, ukoliko je mlaka zbog otopljene čokolade.
  • U međuvremenu, sipajte 300 ml slatke pavlake u činiju. Mutite na najvećoj brzini dok ne bude potpuno čvrsta.
  • Kada je slatka pavlaka umućena, dodajte unutra trećinu prethodno napravljene smese, mešajte polako. Zatim lagano, mešajući, polako dodajte i ostatak smese.
  • Prekrijte činiju i stavite u frižider na 20-ak minuta, a zatim je stavite u zamrzivač na 2 - 2.5 sata. Celu smesu pre nego što stavite u zamrzivač možete podeliti i u manje činije, u tom slučaju smesu držite u zamrzivaču oko 2 sata. S vremena na vreme možete promešati smesu.

Sladoled je najbolje poslužiti istog dana i to tako što ćete ga izvaditi iz zamrzivača 10 - 15 minuta pre serviranja i ukrasiti topingom od čokolade (po želji).

Prijatno!

Dodatni Delimano savet:

Pre stavljanja u zamrzivač, sladoled možete začiniti po želji dodavanjem mrvljene čokolade, seckanih lešnika ili badema.

Autor : Delimano