Jagnjetina sa ruzmarinom i majčinom dušicom
Vreme kuvanja:
Not available
Vreme pripreme:
Not available
Ukupno vreme:
20
- Sastojci:
-
- 1 kg, oko 10-12 jagnjećih odrezaka
- 4-6 kašika maslinovog ulja
- Sveži listovi ruzmarina i majčine dušice
- So, sveže mleveni biber
- 4-6 neoljuštenih čenova belog luka
- Priprema:
-
- Stavite jagnjeće odrske u veću posudu, prelijte ih maslinovim uljem i dobro isrljajte mešavinom ruzmarina i majčine dušice. Začinite solju i biberom sa obe strane i ostavite da odstoji u fružideru oko 3-4 sata.
- Zagrejte Delimano Ceramica Prima+ Frypan tiganj i u njemu propržite jagnjetinu i neoljuštene čenove belog luka (oko 3-4 minute za srednje-pečeno meso).
Delimano saveti i trikovi
- Ukoliko jagnjetina koju ste kupili nije lepo isečena na odreske, možete je ispeći i u komadu. Zapecite je u Delimano Ceramica Prima+ Frypan tiganju oko 3 minute sa svake strane, a zatime meso i beli luk prebacite u Delimano Ceramica Prima+ Flat Tray tepsiju i pecite u zagrejanoj rerni oko 10-15 minuta.