Vaša korpa je trenutno prazna.

Probaj

Jagnjetina sa ruzmarinom i majčinom dušicom

Vreme kuvanja:

Not available

Vreme pripreme:

Not available

Ukupno vreme:

20

Sastojci:
  • 1 kg, oko 10-12 jagnjećih odrezaka
  • 4-6 kašika maslinovog ulja
  • Sveži listovi ruzmarina i majčine dušice
  • So, sveže mleveni biber
  • 4-6 neoljuštenih čenova belog luka
Priprema:
  • Stavite jagnjeće odrske u veću posudu, prelijte ih maslinovim uljem i dobro isrljajte mešavinom ruzmarina i majčine dušice. Začinite solju i biberom sa obe strane i ostavite da odstoji u fružideru oko 3-4 sata.
  • Zagrejte Delimano Ceramica Prima+ Frypan tiganj i u njemu propržite jagnjetinu i neoljuštene čenove belog luka (oko 3-4 minute za srednje-pečeno meso).

Delimano saveti i trikovi

  • Ukoliko jagnjetina koju ste kupili nije lepo isečena na odreske, možete je ispeći i u komadu. Zapecite je u Delimano Ceramica Prima+ Frypan tiganju oko 3 minute sa svake strane, a zatime meso i beli luk prebacite u Delimano Ceramica Prima+ Flat Tray tepsiju i pecite u zagrejanoj rerni oko 10-15 minuta.

Autor : Delimano