Jagnjetina na grčki način
Vreme kuvanja:
Not available
Vreme pripreme:
Not available
Ukupno vreme:
45
- Sastojci:
-
- 2 1⁄2 supene kašike maslinovog ulja
- 2 čena belog luka
- 1 supena kašika origana
- 1⁄4 kašičice ljute crvene papričice 'pimento'
- 1 kg jagnjećih rebara, 2 cm debljine
- 500 g mladog spanaća
- 125 ml punomasnog jogurta
- 1 supena kašina naseckanog svežeg peršuna
- 1⁄2 supene kašike soka od limuna
- Priprema:
-
Grčki specijalitet u kombinaciji sa spanaćem
Korak 1:
Pomešajte 1 1⁄2 supene kašike maslinovog ulja, izgnječen beli luk, origano, cimet, iseckanu crvenu 'pimento' papričicu, so i biber. Dobro istrljajte jagnjeća rebarca ovom smesom. Zagrejte Ceramica Prima Grill tiganj. Pecite kratko rebarca, oko 3 minuta svaku stranu.
Korak 2:
Zagrejte kap ulja u Ceramica Prima Fry Pan tiganju, dodajte očišćen spanać i mešajte dok ne ispari sva tečnost iz njega. Dobro posolite i ocedite, a zatim dodajte jogurt, peršun i sok od limuna. Vratite sve u tiganju i lagano zagrejte, ali ne do ključanja.
Poslužite spanać uz ova sočna jagnjeća rebarca.