Hladna čorba od krastavca

Vreme kuvanja:

Not available

Vreme pripreme:

Not available

Ukupno vreme:

20

Sastojci:

2 - 3 sveža krastavca (oko 500 g)

2 čena belog luka

1 kašičica sirćeta

sok od 1/2 limuna

300 ml jogurta

200 ml kiselog mleka

1 kašika kisele pavlake

2 kašike maslinovog ulja

biber po želji

so po želji

mirođija (opciono)

Priprema:

Koliko puta Vam se desilo da Vas dočeka nedeljni ručak potpuno nespremne? Pitate se šta da napravite, a da ne stojite za šporetom ceo dan? Još ako je napolju toplo! Onda je ovo idealna čorba za Vas.

  • Počnite tako što ćete najpre oprati i oljuštiti krastavce. Krastavce rasecite po dužini i kašičicom izvadite semenke.
  • Krastavac isecite na sitnije delove i stavite u blender.
  • Dodajte sve ostale sastojke (mirođiju dodajte kasnije po želji i ukusu) i sve iseckajte dok čorba ne bude glatka.
  • Sipajte u plitke činijice.

I eto ga, spremno za posluživanje!

Dodatni Delimano savet:

Ukrasite čorbu dodavanjem kolutića od krastavca i svežim listom nane.

Ako nemate blender onda će poslužiti i štapni mikser. Ako Vam nije pri ruci ni štapni mikser onda krastavac nakon čišćenja od semenki izrendajte, a čenove belog luka sitno iseckajte.

Dodavanjem vode možete da razredite čorbu do željene gustine.

Autor : Delimano