Hladna čorba od krastavca
Vreme kuvanja:
Not available
Vreme pripreme:
Not available
Ukupno vreme:
20
- Sastojci:
-
2 - 3 sveža krastavca (oko 500 g)
2 čena belog luka
1 kašičica sirćeta
sok od 1/2 limuna
300 ml jogurta
200 ml kiselog mleka
1 kašika kisele pavlake
2 kašike maslinovog ulja
biber po želji
so po želji
mirođija (opciono)
- Priprema:
-
Koliko puta Vam se desilo da Vas dočeka nedeljni ručak potpuno nespremne? Pitate se šta da napravite, a da ne stojite za šporetom ceo dan? Još ako je napolju toplo! Onda je ovo idealna čorba za Vas.
- Počnite tako što ćete najpre oprati i oljuštiti krastavce. Krastavce rasecite po dužini i kašičicom izvadite semenke.
- Krastavac isecite na sitnije delove i stavite u blender.
- Dodajte sve ostale sastojke (mirođiju dodajte kasnije po želji i ukusu) i sve iseckajte dok čorba ne bude glatka.
- Sipajte u plitke činijice.
I eto ga, spremno za posluživanje!
Dodatni Delimano savet:
Ukrasite čorbu dodavanjem kolutića od krastavca i svežim listom nane.
Ako nemate blender onda će poslužiti i štapni mikser. Ako Vam nije pri ruci ni štapni mikser onda krastavac nakon čišćenja od semenki izrendajte, a čenove belog luka sitno iseckajte.
Dodavanjem vode možete da razredite čorbu do željene gustine.