Grilovano povrće

Vreme kuvanja : Not available
Vreme pripreme : Not available
Ukupno vreme : 20
Sastojci:
  • 4 crvene paprike
  • 4 žute paprike
  • 4 žute tikvice
  • 4 zelene tikvice
  • 2 manja crvena luka
  • 9 većih šampinjona
  • 10 čeri paradajza
  • ½ šolje maslinovog ulja
  • ¼ kašičice soli i bibera
  • veza peršuna
Priprema:

Šareni vitaminski ručak idealan je za tople dane...

Odstranite semenke iz paprika i isecite ih na četvrtine. Tikvice isecite po dužini na trake debljine oko 5 mm. Isecite luk na krugove debljine oko 1 cm. Očistite pečurke, a paradajz pržite ceo.

Pre pečenje, prelijte povrće uljem, posolite i pobiberite. Pripremljeno povrće pecite u Delimano Grill tiganju, na umerenoj temperaturi 10 do 15 minuta. U toku prženja jednom okrenite povrće kako bi bilo podjednako zapečeno sa obe strane.

Pre serviranja pospite sitno iseckanim svežim peršunom.

Autor :