Domaći sladoled od sezonskog voća

Vreme kuvanja:

Not available

Vreme pripreme:

Not available

Ukupno vreme:

45

Sastojci:
  • 100 g sezonskog voća (jagode, kupine, maline...)
  • 200 ml mleka
  • 250 ml slatke pavlake
  • 1 kašika šećera (opciono)
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 1 prstohvat soli
Priprema:

Jeste li se ikada zapitali koliko se veštačkih zaslađivača, boja i pojačivača arome dodaje u omiljeni dečiji desert - sladoled. Nemojte se više brinuti, sa ovim receptom ste sigurni da vaši mališani jedu samo domaće i zdravo, bez štetnijh materija.

Recept je krajnje jednostavan i ne treba Vam više od 20 minuta za pripremanje.

  • Iseckajte voće na željenu veličinu. Po želji nakon usitnjavanja možete i umutiti mikserom da bi skroz usitnili voće.
  • Pomešajte sve sastojke.
  • Sve stavite u Delimano Aparat za Sladoled koji ste prethodno pripremili po uputstvu.
  • Sladoled je gotov za 30 - 40 min.
  • Ako želite da sladoled bude skroz čvrst možete ga ostaviti dodatnih sat vremena u zamrzivaču. U tom slučaju ga izvadite 10 min pre posluživanja.

Servirajte i uživajte!

Dodatni Delimano savet:

  • Ostavite nekoliko voćaka za ukrašavanje, a sladoled možete i ukrasiti sirupom ili topingom od čokolade.

Autor : Delimano