Vaša korpa je trenutno prazna.

Probaj

Domaći čorbasti pasulj

Vreme kuvanja:

Not available

Vreme pripreme:

Not available

Ukupno vreme:

60

Sastojci:
  • ½ kg žutog pasulja
  • 1 kg svinjskog suvog mesa (rebra, kolenica, butkica…)
  • 200g slanine
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 šargarepe
  • Glavica belog luka
  • Lorberov list
  • Malo ulja
  • Kašičica aleve paprike
  • Brašno
  • Mešavina začina
Priprema:

Očistite pasulj i ostavite ga preko noći u vodi, kako bi se brže skuvao (ukoliko nemate Delimano ekspres lonac). Stavite pasulj u šerpu i nalijte oko pola šerpe vode i dodajte crni luk iseckan na kockice i dodajte mešavinu začina (začin C, Bag…) po ukusu. Ako Vam voda tokom kuvanja pasulja ispari, dodajte još.

Posle nekog vremena dodajte i šargarepu isečenu na kolutiće i lorberov list. 15 minuta pred kraj kuvanja dodajte suvo meso i slaninu. Potom ubacite beli luk.

Zaprška:

Nakon što ste skinuli pasulj sa ringle, u tiganj naspite malo ulja (da prekrije dno), dodajte kašiku brašna i mešajte dok brašno ne počne da peni i nakon toga umešajte i kašičicu aleve paprike. Zapršku dodajte u šerpu sa pasuljem i promešajte dok se ne sjedini. Potom vratite pasulj na ringlu i sačekajte još neko vreme dok ponovo ne proključa.

  • Od količine pasulja i količine brašna u zapršci zavisi i gustina pasulja.
  • Pripazite kada u zapršku dodajete alevu papriku da ne zagori, čim je umešate u brašno i ulje sklonite tiganj sa ringle.

Prijatno!

Autor : Jelena Jelin