Domaći čorbasti pasulj
Vreme kuvanja:
Not available
Vreme pripreme:
Not available
Ukupno vreme:
60
- Sastojci:
-
- ½ kg žutog pasulja
- 1 kg svinjskog suvog mesa (rebra, kolenica, butkica…)
- 200g slanine
- 2 glavice crnog luka
- 2 šargarepe
- Glavica belog luka
- Lorberov list
- Malo ulja
- Kašičica aleve paprike
- Brašno
- Mešavina začina
- Priprema:
-
Očistite pasulj i ostavite ga preko noći u vodi, kako bi se brže skuvao (ukoliko nemate Delimano ekspres lonac). Stavite pasulj u šerpu i nalijte oko pola šerpe vode i dodajte crni luk iseckan na kockice i dodajte mešavinu začina (začin C, Bag…) po ukusu. Ako Vam voda tokom kuvanja pasulja ispari, dodajte još.
Posle nekog vremena dodajte i šargarepu isečenu na kolutiće i lorberov list. 15 minuta pred kraj kuvanja dodajte suvo meso i slaninu. Potom ubacite beli luk.
Zaprška:
Nakon što ste skinuli pasulj sa ringle, u tiganj naspite malo ulja (da prekrije dno), dodajte kašiku brašna i mešajte dok brašno ne počne da peni i nakon toga umešajte i kašičicu aleve paprike. Zapršku dodajte u šerpu sa pasuljem i promešajte dok se ne sjedini. Potom vratite pasulj na ringlu i sačekajte još neko vreme dok ponovo ne proključa.
- Od količine pasulja i količine brašna u zapršci zavisi i gustina pasulja.
- Pripazite kada u zapršku dodajete alevu papriku da ne zagori, čim je umešate u brašno i ulje sklonite tiganj sa ringle.
Prijatno!