Vaša korpa je trenutno prazna.

Probaj

Domaće tortilje

Vreme kuvanja:

Not available

Vreme pripreme:

Not available

Ukupno vreme:

20

Sastojci:
  • 1 svež kvasac
  • 125 ml toplog mleka
  • 1 kašičica šećera
  • 500 g mekog brašna
  • 500 g oštrog brašna
  • 1,5-2 kašičice soli
  • 250 ml maslinovog ulja
  • 250 ml vrele vode
Priprema:

Šta je meksička kuhinja bez tortilje?

Tortilje čine osnovu većine meksičkih jela i zato, ako želite da savladate meksičku kuhinju, ovo je nešto od čega bi trebalo da počnete...

Priprema:

U šolji pomešajte kvasac sa toplim mlekom i kašičicom šećera i dobro razmutite. Ostavite kvasac da se “podigne” i napuni šolju. Stavite vodu da se greje.

U većoj posudi pomešajte obe vrste brašna i so, dodajte kvasac i maslinovo ulje i polako mešajte. Dodajte 250 ml vrele vode i i dobro sve izmešajte varjačom, a zatim nastavite da mesite rukom. Mesite oko pet minuta dok ne dobijete kompaktno glatko testo, pa ga ostavite da naraste i da se udvostruči.

Još jednom premesite testo i podelite na dva dela, a od svakog dela napravite 10 loptica. Ove loptice rastanjite oklagijom na prethodno pobrašnjenoj podlozi. Pecite tortilje u Delimano Ceramica Prima Frypan tiganju na tihoj vatri, kratko sa obe strane (ako tortilja dobije crne tačkice, vatra je prejaka).

Pečene tortilje slažite u šerpu ili neku drugu posudu i obavezno ih držite poklopljene. Filujte ih i poslužite tople.

Autor :