Ćureći ražnjići
Vreme kuvanja:
Not available
Vreme pripreme:
Not available
Ukupno vreme:
45
- Sastojci:
-
- 1 kašika pečenih semenki komorača
- 1 čen belog luka
- 400 g mlevenog ćurećeg mesa
- 2 kašike seckanog svežeg origana, majorana i majčine dušice
- 1 veliki limun
- so i biber
- 2 deblje kriške belog hleba, bez korice, isečenog na kockice debljine 2 cm
- 8 listova lovora
- maslinovo ulje
- 400 g mlade salate
- Priprema:
-
Korak 1:
Istucajte semenke komorača zajedno sa belim lukom u avanu, sa malo soli. Pomešajte ovo sa mlevenim ćurećim mesom, origanom, majoranom i majčinom dušicom i začinite solju i biberom. Skinite koru sa limuna (kao i beli deo), isecite ga na manje komade.
Korak 2:
Od pripremljene smese oblikujte manje ćufte, oko 2 cm u prečniku. Napravite ražnjiće, tako što ćete prvo staviti kockicu hleba, zatim lovorov list, ćureću ćuftu, komadić limuna, još jednu ćureću ćuftu, lovorov list i na kraju još jednu kockicu hleba. Pospite ražnjiže maslinovim uljem, najviše po hlebu.
Korak 3:
Zagrejte Delimano Ceramica Frypan tiganj ili Delimano Ceramica Skillet - plitku šerpu do optimalne temperature (senzor za temperaturu će pocrveneti) i pecite ražnjiće oko 8 minuta, sa svih strana, uz povremeno okretanje. Vodite računa da ih pripremate na srednjoj temperaturi kako meso ne bi ostalo nepečeno u sredini.
Poslužite sa salatom, kriškom limuna i maslinovim uljem.
Delimano savet Više Vam nisu potrebna testiranja temperature posude. Senzor toplote na Delimano Ceramica posuđu će Vam reći sve!
Beleške Upotreba zasićenih masti smanjena je na minimum!