Ćureći ražnjići

Vreme kuvanja:

Not available

Vreme pripreme:

Not available

Ukupno vreme:

45

Sastojci:
  • 1 kašika pečenih semenki komorača
  • 1 čen belog luka
  • 400 g mlevenog ćurećeg mesa
  • 2 kašike seckanog svežeg origana, majorana i majčine dušice
  • 1 veliki limun
  • so i biber
  • 2 deblje kriške belog hleba, bez korice, isečenog na kockice debljine 2 cm
  • 8 listova lovora
  • maslinovo ulje
  • 400 g mlade salate
Priprema:

Korak 1:

Istucajte semenke komorača zajedno sa belim lukom u avanu, sa malo soli. Pomešajte ovo sa mlevenim ćurećim mesom, origanom, majoranom i majčinom dušicom i začinite solju i biberom. Skinite koru sa limuna (kao i beli deo), isecite ga na manje komade.

Korak 2:

Od pripremljene smese oblikujte manje ćufte, oko 2 cm u prečniku. Napravite ražnjiće, tako što ćete prvo staviti kockicu hleba, zatim lovorov list, ćureću ćuftu, komadić limuna, još jednu ćureću ćuftu, lovorov list i na kraju još jednu kockicu hleba. Pospite ražnjiže maslinovim uljem, najviše po hlebu.

Korak 3:

Zagrejte Delimano Ceramica Frypan tiganj ili Delimano Ceramica Skillet - plitku šerpu do optimalne temperature (senzor za temperaturu će pocrveneti) i pecite ražnjiće oko 8 minuta, sa svih strana, uz povremeno okretanje. Vodite računa da ih pripremate na srednjoj temperaturi kako meso ne bi ostalo nepečeno u sredini.

Poslužite sa salatom, kriškom limuna i maslinovim uljem.

Delimano savet Više Vam nisu potrebna testiranja temperature posude. Senzor toplote na Delimano Ceramica posuđu će Vam reći sve!

Beleške Upotreba zasićenih masti smanjena je na minimum!

Autor :