Čorba od karfiola i šargarepe

Vreme kuvanja:

Not available

Vreme pripreme:

Not available

Ukupno vreme:

45

Sastojci:
  • peršun po ukusu
  • 2 kašike pavlake
  • malo limunovog soka
  • 2 šargarepe
  • 1 kocka za supu
  • 1/3 karfiola
  • so, biber
Priprema:

Dobro operite karfiol, očistite šargarepe i iseckajte ih. S obzirom da je šargarepi potrebno malo duže vremena za kuvanje, nju iseckajte na sitnije komade. Dodajte vodu i stavite da se kuva. Kada provri, dodajte kocku za supu, malo bibera i soli.

Kuvajte još 15-tak minuta, a zatim proverite da li je povrće dovoljno kuvano. Izmiksajte povrće u Delimano secku, a ostavite i nekoliko krupnijih komada. Vratite sve u šerpu, dodajte pavlaku i malo limuna.

Iseckajte peršun i dodajte ga čorbi.

Prijatno!

Dodatni Delimano savet:

Slobodno napravite veće količine, svim ukućanima će se izuzetno dopasti, a ukoliko i ostane može se duže čuvati u frižideru.

Autor : Karja Turk