Čorba od karfiola i šargarepe
Vreme kuvanja:
Not available
Vreme pripreme:
Not available
Ukupno vreme:
45
- Sastojci:
-
- peršun po ukusu
- 2 kašike pavlake
- malo limunovog soka
- 2 šargarepe
- 1 kocka za supu
- 1/3 karfiola
- so, biber
- Priprema:
-
Dobro operite karfiol, očistite šargarepe i iseckajte ih. S obzirom da je šargarepi potrebno malo duže vremena za kuvanje, nju iseckajte na sitnije komade. Dodajte vodu i stavite da se kuva. Kada provri, dodajte kocku za supu, malo bibera i soli.
Kuvajte još 15-tak minuta, a zatim proverite da li je povrće dovoljno kuvano. Izmiksajte povrće u Delimano secku, a ostavite i nekoliko krupnijih komada. Vratite sve u šerpu, dodajte pavlaku i malo limuna.
Iseckajte peršun i dodajte ga čorbi.
Prijatno!
Dodatni Delimano savet:
Slobodno napravite veće količine, svim ukućanima će se izuzetno dopasti, a ukoliko i ostane može se duže čuvati u frižideru.