Vaša korpa je trenutno prazna.

Probaj

Čokoladni mus

Vreme kuvanja:

Not available

Vreme pripreme:

Not available

Ukupno vreme:

20

Sastojci:
  • 170 g narendane tamne čokolade
  • 60 ml crne kafe
  • 170 g putera iseckanog na kockice
  • 4 jajeta, odvojite žumanca i belanca
  • 170 g + 1 kašika šećera
  • 30 ml tamnog ruma
  • 1 kašika vode
  • prstohvat soli
Priprema:

Lagani čokoladni mus - idealan slatkiš za sve prilike

Korak 1:

Stavite vodu u šerpu da proključa. Na pari istopite čokoladu i puter sa kafom i mešajte dok se smesa ne ujednači.

Korak 2:

Skuvajte na pari žumanca sa 170 g šećera, rumom i vodom, i mešajte oko 3 minuta, dok smesa ne postane ujednačena i penasta, a šećer se istopi. Sklonite sa vatre, ostavite da se prohladi i povremeno promešajte. U to dodajte čokoladnu smesu i mešajte dok se ne sjedini.

Korak 3:

Ulupajte čvrst sneg od belanca sa malo soli i 1 kašikom šećera pomoću Delimano Joy Hand Blender nastavka za mućenje. Sneg od belanaca dodajte u čokoladnu smesu, kašiku po kašiku, mešajući lagano dok se sve ne sjedini.

Sipajte mus u čaše i ostavite u frižideru najmanje 2 sata da se dobro ohladi.

Autor :