Brza kineska piletina sa povrćem i kikirikijem
Vreme kuvanja:
Not available
Vreme pripreme:
Not available
Ukupno vreme:
20
- Sastojci:
-
- belo pileće meso
- beli luk
- crni luk
- šargarepa
- kupus
- krastavac
- paprika (crvena i zelena)
- pečurke
- jabuke (po želji)
- kikiriki
- po želji: bilo koje sezonsko povrće
- začini: soja sos, đumbir (u prahu ili svež), vegeta, biber, aleva paprika, susam, gustin, čašica konjaka ili brendija
- Priprema:
-
- Pileće belo meso iseckati na kockice i pomešati sa 2-3 kašike soja sosa, čašicom konjaka i 2-3 kašike gustina. Promešati i ostaviti da odstoji najmanje pola sata-sat u frižideru.
- Svo povrće iseckati na listiće, a beli luk izdvojiti i iseći na tanke listiće ili izgnječiti.
- U vok staviti 2-3 kašike ulja i dobro ga ugrejati da krene da se dimi. Na tako ugrejano ulje dodati prstohvat soli i beli luk, kao i belo meso prethodno oceđeno od paca (Pac ne bacajte, već ga ostavite sa strane za kasnije!). Na kraju u sve ovo dodati đumbir. Pošto je ulje vrelo, brzim pokretima mešati meso i ne pržiti ga duže od 2-3 minuta. Proprženu piletinu vratite u pac i pređite na pripremanje povrća.
- U vok stavite ulje i ugrejte ga do tačke kada počne da se dimi. Dodajte malo soli i ubacite iseckano povrće. Povrće pržite uz intenzivno mešanje nekoliko minuta i uz postepeno dodavanje vegete, bibera i aleve paprike.
- Nakon 2-3 minuta prženja, dodati u sve ovo prethodno proprženu piletinu s pacom u kom se nalazila, kikiriki, susam, ostatak konjaka i 2-3 kašike soja sosa.
- Intenzivno mešajte još nekoliko minuta. Kada se meso i povrće lepo sjedini, sklonite sa vatre.
- Servirajte toplo, uz pirinač.