Brza kineska piletina sa povrćem i kikirikijem

Vreme kuvanja:

Not available

Vreme pripreme:

Not available

Ukupno vreme:

20

Sastojci:
  • belo pileće meso
  • beli luk
  • crni luk
  • šargarepa
  • kupus
  • krastavac
  • paprika (crvena i zelena)
  • pečurke
  • jabuke (po želji)
  • kikiriki
  • po želji: bilo koje sezonsko povrće
  • začini: soja sos, đumbir (u prahu ili svež), vegeta, biber, aleva paprika, susam, gustin, čašica konjaka ili brendija
Priprema:
  • Pileće belo meso iseckati na kockice i pomešati sa 2-3 kašike soja sosa, čašicom konjaka i 2-3 kašike gustina. Promešati i ostaviti da odstoji najmanje pola sata-sat u frižideru.
  • Svo povrće iseckati na listiće, a beli luk izdvojiti i iseći na tanke listiće ili izgnječiti.
  • U vok staviti 2-3 kašike ulja i dobro ga ugrejati da krene da se dimi. Na tako ugrejano ulje dodati prstohvat soli i beli luk, kao i belo meso prethodno oceđeno od paca (Pac ne bacajte, već ga ostavite sa strane za kasnije!). Na kraju u sve ovo dodati đumbir. Pošto je ulje vrelo, brzim pokretima mešati meso i ne pržiti ga duže od 2-3 minuta. Proprženu piletinu vratite u pac i pređite na pripremanje povrća.
  • U vok stavite ulje i ugrejte ga do tačke kada počne da se dimi. Dodajte malo soli i ubacite iseckano povrće. Povrće pržite uz intenzivno mešanje nekoliko minuta i uz postepeno dodavanje vegete, bibera i aleve paprike.
  • Nakon 2-3 minuta prženja, dodati u sve ovo prethodno proprženu piletinu s pacom u kom se nalazila, kikiriki, susam, ostatak konjaka i 2-3 kašike soja sosa.
  • Intenzivno mešajte još nekoliko minuta. Kada se meso i povrće lepo sjedini, sklonite sa vatre.
  • Servirajte toplo, uz pirinač.

Autor : Sava Kitanović