Vaša korpa je trenutno prazna.

Probaj

Beze torta

Vreme kuvanja:

Not available

Vreme pripreme:

Not available

Ukupno vreme:

60

Sastojci:
  • 15 jaja
  • 48 kašika šećera (oko 1kg)
  • 1 margarin
  • 125g putera
  • 1,5 kašičica kafe
  • 200g lešnika
Priprema:

Kora:

  • Umutiti čvrst šne od 3 belanca i 9 kašika kristal šećera
  • Izliti smesu za koru u Delimano okrugli kalup
  • Sušiti koru 2-3 sata u rerni na 100'C
  • Ponoviti postupak 4 puta, za svaku koru (4 kore ukupno)

Fil:

  • Umutiti na pari 12 žumanaca, 3 cela jajeta i 10 kašika šećera
  • Posebno umutiti 1 margarin i 125g putera i u to dodati ohlađen fil od jaja
  • Dodati 1,5 kašičicu mlevene kafe
  • Ispeći 200g lešnika i izdrobiti ih

Ređati slojeve torte nasledeći način: kora - fil - lešnik - šlag (4x). Tortu posuti seckanim lešnicima.

Autor : Sonja Ćelap