Opšta pitanja

Pitanje: Kako da stupim u kontakt sa vama?

 • Email: Naš tim će Vam rado pomoći sa Vašim pitanjima i nedoumicama. Na e-mail poruke odgovaramo redosledom kojim ih i dobijamo i trudimo se da budemo što brži. Pišite nam na serbia.complaints@studio-moderna.com.

  Mi ćemo Vam pružiti najbrže odgovore od najveće pomoći u vezi sa našim proizvodima, brendovima, obaveštenjima i često postavljanim pitanjima putem email-a.
 • Telefon: Možete nas pozvati i pomoći ćemo Vam sa svim Vašim pitanjima i nedoumicama. Poručivanje putem telefona je takođe lako pa nemojte oklevati ni da nas pozovete na 021 489 29 95 (radno vreme: Ponedeljak-Petak 8.00-19.00 h, Subota 8.00-18.00 h, i Nedelja 09-14 h).

  Mi ćemo Vam pružiti najbrže odgovore od najveće pomoći u vezi sa Vašim porudžbinama, dostavom i statusom putem telefona. Poručivanje je takođe vrlo lako i nećete morati ništa da kucate za računarom.

Pitanje: Da li pružate podršku i uživo preko chat-a?

Trenutno ne nudimo podršku uživo putem chat-a, ali nam je u to u planu; vrlo skoro. Mi želimo da Vam obezbedimo najbolju moguću pomoć u svako doba, pa na tome i naporno radimo.

Pitanje: Da li imam neke koristi od toga što ima nalog kod vas?

Mi verujemo da imate. Mnoge!

 • Vaša kupovina je brža i stvarno laka, jer ne morate ponovo da popunjavate nijedno od polja kada budete ponovo kupovali kod nas.
 • Možete početi da pravite Vašu listu želja i sa lakoćom ćete stavljati zanimljive proizvode na Vašu ličnu listu.
 • Sa lakoćom možete pratiti istoriju Vaših porudžbina.
 • Sa lakoćom možete da upravljate Vašim e-mail pretplatama i da se odjavite sa njih ili da pauzirate njihovo slanje.
 • Možete poručiti štampane kataloge na Vašu kućnu adresu i još mnogo, mnogo toga.

Pitanje: Kako da znam da li je bezbedno kupovati kod vas?

Mi se brinemo svakog dana da Vaša kupovina preko Delimano veb sajta bude 100% bezbedna. Mi takođe poštujemo i Vašu privatnost i u potpunosti se posvećujemo njenoj zaštiti.

Molimo Vas pročitajte: 100% sigurna kupovina, Politika privatnosti i Uslovi kupovine kako biste saznali više.

Pitanje: Kako da napišem komentar/recenziju o proizvodu?

Recenziju o proizvodu možete napisati vrlo lako. Pomerite klizač internet pregledača nadole i kliknite na dugme "Ostavi komentar" i dodajte Vaš komentar.

 • Na stranici odabranog proizvoda, pored zvezdica, možete videti "[broj] komentara"; kliknite tu i bićete poslati na dno stranice sa dugmetom "Ostavi komentar".
 • Pošto ste poslalali svoju komentar/recenziju, trebaće do 48 sati pre nego što se ona pojavi na sajtu.

Molimo Vas da imate u vidu da recenzije možete pisati samo ako ste prijavljeni. Ukoliko još uvek nemate nalog, kliknite ovde da biste ga napravili.

Molimo Vas pročitajte Uslove korišćenja kako biste saznali više o zakonskim propisima i uslovima u vezi Vašeg ostavljanja recenzija.

Pitanje: Kako da like-ujem vašu Facebook stranicu?

Našu Facebook stranicu možete like-ovati klikom ovde. Hvala!

Pitanje: Kako da se prijavim na vašu e-mail listu?

Na našu e-mail listu se možete prijaviti klikom ovde. Hvala!

Pitanje: Kako da se odjavim sa vaše e-mail liste?

Ukoliko više ne želite da od nas primate bilo kakve email poruke (ponude, članke itd.) molimo Vas da se prijavite na Vaš nalog i da kliknete na link Prijava na e-novosti gde ćete sa lakoćom upravljati sa Vašim pretplatama.

Ali molimo Vas da još jednom razmislite, jer Vas ne možemo vratiti nazad na listu onda kada odlučite da više ne želite da primate naše email-ove.

Pitanje: Kako mogu da iskoristim kupon koji sam dobio/la?

Korišćenje kupona je lako.

 1. Polje za unos kupona se nalazi na prvom koraku Vaše korpe, prilikom zaključivanja porudžbine
 2. Upišite šifru kupona u označeno polje i kliknite na zeleno dugme "Aktiviraj kupon".
 3. Vaša ušteda od popusta i drugi benefiti će automatski biti prikazani sa desne strane od informacije o ceni.

Molimo Vas pročitajte Vodič za korišćenje kupona za detaljno uputstvo.

Klub 5

Pitanje: Šta mi donosi Klub 5* kartica?

Klub 5* kartica Vam pruža 12 meseci najpovoljnije kupovine iz našeg bogatog asortimana. Kao privilegovan kupac, stičete prava na brojne poklone, vaučere, i posebne cene koje su kreirane samo za Vas!

Pitanje: Do kada važi članstvo?

Članstvo u Klubu 5* važi godinu dana od datuma naručivanja kartice.

Pitanje: Kada mi stiže kartica?

Kartica stiže na Vašu kućnu adresu u roku od 3 do 5 dana.

Pitanje: Kako plaćam članarinu?

Pouzećem, kada vam poštar donese na željenu adresu.

Pitanje: Da li može kartica da se plaća na rate?

Na žalost ne može, karticu plaćate gotovinom, ali zato imate mogućnost kupovine naših proizvoda na rate.

Pitanje: Da li isporučujete Klub karticu u inostranstvo?

Ne, pakete isporučujemo samo na teritoriji Srbije.

Pitanje: U čemu je razlika između obične i srebrne kartice?

Posle prve godine članstva, imate mogućnost obnavljanja kartice, time stičući „srebrni“ status. Ovaj novi status Vam obezbeđuje više pogodnosti, kao nagradu za Vaše poverenje.

Pitanje: Koliko je sigurna moja porudžbina?

Vaša porudžbina je potpuno sigurna, a rizik kupovine minimalan. Naime, ukoliko ne budete u potpunosti zadovoljni proizvodima koje ste ovde naručili, u roku od 15 - 30 dana od trenutka prijema pošiljke (u zavisnosti od toga o kom se proizvodu radi), možete ih vratiti, a mi ćemo Vam vratiti novac. Za detaljnu proceduru vraćanja proizvoda, obratite nam se putem kontakt formulara, direktno e-mail porukom ili nas pozovite na 021 489 26 60

Pitanje: Koliko su sigurni moji lični podaci?

Vaša privatnost je zagarantovana. Nipošto nećemo deliti Vaše podatke s nekom trećom stranom.

Pitanje: Kada ću dobiti proizvode koje sam naručio/la?

Naručeni proizvodi biće Vam poslati što je pre moguće. Standardno vreme isporuke proizvoda koje imamo na zalihama je 7 - 10 dana. Ukoliko željeni proizvod nemamo na lageru, rok isporuke se produžava. O roku isporuke poručenog proizvoda bićete detaljno obavešteni putem telefona u roku od maksimalno 3 dana nakon što izvršite porudžbinu.

Pitanje: Kako dostavljate Vaše proizvode?

Sve proizvode dostavlja Post Express kurirska služba. Troškovi dostave dodaju se Vašoj porudžbini i o njima ćete biti naknadno obavešteni prilikom pomenute telefonske provere Vaše porudžbine.

Pitanje: Kako znam da li je moja porudžbina primljena?

Dobićete e-mail poruku kojom ćemo potvrditi Vašu porudžbinu, a u najkraćem roku neko će Vas kontaktirati putem telefona, kako bismo Vam pružili dodatne informacije u pogledu isporuke i troškova dostave.

Pitanje: Mogu li otkazati pogrešno poslatu porudžbinu?

Ako iz bilo kog razloga želite da otkažete Vašu porudžbinu, obratite nam se na mail adresu info@klub5.rs ili nas kontaktirajte putem telefona 021 489 26 60.

Proizvodi - keramičke obloge

Pitanje: Da li treba da uradim nešto sa keramičkom oblogom pre nego što počnem da koristim posuđe?

Pre upotrebe operite posudu u toploj vodi sa deterdžentom kako biste uklonili bilo kakvu prašinu. Osušite je i obrišite sa papirnim ubrusom kako biste uklonili bilo kakve ostatke.

Pitanje: Koliko visoke temperature keramička obloga može da podnese?

CERAMICA® obloga je otporna na visoke temperature (450°C), pa nije podložna promenama (ali čak i tada najbolje je ne pregrevati je kada je prazna).

Nikada nemojte držati posudu na ili u šporetu bez nadzora. Vodite računa da grejna površina odgovara veličini posude da ne prelazi njegove ivice.

Pitanje: Koju vrstu masnoće bi trebalo da koristim na keramičkim oblogama?

Mi preporučujemo korišćenje ulja ili putera. Koristite ulja i masti sa visokom tačkom isparavanja, poput rafinisanog maslinovog ulja, kikirikijevog ulja, kukuruznog ulja i (pročišćenog) putera.

Pitanje: Koju vrstu pribora bi trebalo da koristim na keramičkim oblogama?

Plastičan, gumeni ili drveni pribor se preporučuju kako bi se produžio životni vek posuda. Nikada nemojte koristiti metalni pribor ni na jednoj nelepljivoj površini. Nemojte seći hranu dok se nalazi u posudi.

Pitanje: Kako da operem moje keramičko posuđe?

Dozvolite posudi da se ohladi, a potom je temeljno očistite posle svake upotrebe.

Posude sa CERAMICA® oblogom se lako peru ručno uz pomoć neabrazivnih sunđera, bez upotrebe agresivnih hemijskih proizvoda; ukoliko perete u mašini za sudove koristite se neagresivnim proizvodima za pranje kako biste izbegli gubitak nelepljivog svojstva, što je posledica agresivnosti deterdženata.

Ukoliko zagore, neke masne namirnice (kobasice, slanina itd.) mogu ostaviti manju mrlju. Da biste je uklonili, samo ostavite proizvod da odstoji u toploj vodi sa deterdžentom i potom ga osušite pomoću mekšeg sunđera. U slučaju mrlja, zagrejte malo belog sirćeta u posudi i potom je očistite kao i obično. Bilo kakve mrlje te prirode ni na jedan način ne utiču na mogućnosti proizvoda.

Pitanje: Kako bi trebalo da čuvam svoje keramičko posuđe?

Da biste ga dugo koristili, budite pažljivi svaki put, pazite da mu ne zagrebete površinu.

Uvek smestite pažljivo Vašu posudu i nemojte dozvolite da metalni poklopci drugog posuđa sa tankim, oštrim ivicima budu u njoj.

Manji, površinski tragovi i obezbojavanja koji je javljaju vremenom su normalni i neće uticati na mogućnosti obloge.

Pitanje: Da li je keramička obloga rešenje koje pogoduje prirodnoj sredini?

CERAMICA® je posebna obloga koja je bazirana na nanotehnologiji koja stvara gust i kompaktan film koji je uvek gladak i neporozan. CERAMICA® je izbor koji ne sadrži PTFE i koji počiva na sol-gel-tehnologiji (što znači da se keramička obloga nanosi prskanjem bez upotrebe bilo kakvog lepka) sa svojstvima "Lakog čišćenja."

Za razliku od većine nelepljivih obloga, CERAMICA® obloga je organska, ne sadrži PFOA i njen proizvodni proces je pogodniji za prirodnu sredinu, zbog niže emisije CO2.

Sa obzirom da je prirodan i organski materijal, CERAMICA® ima mnogo manji uticaj na životnu sredinu, a sa svojim savršenim provođenjem toplote omogućuje zdraviju pripremu hrane.

Reklamacije

Pitanje: Moj Delimano proizvod je oštećen, šta sada?

Pozovite broj telefona 021/ 489 26 19 i procedura za vraćanje proizvoda će vam biti detaljno objašnjena ili pošaljite e-mail sa Vašim zahtevom na e-mail adresu info@delimano.rs

Ukoliko je Vaš proizvod još uvek pod garancijom (potvrdu o garanciji ste dobili zajedno sa proizvodom i računom), procedura ukratko je da proizvod pošaljete sa važećom potvrdom o garanciji, kao i popunjen i potpisan formular o reklamaciji na sledeću adresu:

 • Studio Moderna doo, Bulevar vojvode Stepe 24, 21000 Novi Sad

Mi ćemo Vas tada kontaktirati u vezi informacije kada ćete biti u mogućnosti da primite popravljeni proizvod nazad.

Pitanje: Koliko je dugo pod garancijom moj proizvod?

Svi naši proizvodi podležu Zakonu o saobraznosti robe u trajanju od 2 godine. Takpđe, zakon o zaštiti potrošača predviđa garanciju kao dodatni, ugovorni korak, kojim prodavac nudi posebne pogodnosti svojim potrošačima (u ovom slučaju, Kupon dodatne sigurnosti od 1, 3 ili 5 godina) i koja se računa nakon isteka 2 godine zakonom predviđene saobraznosti. Zakon ne propisuje obavezu izdavanja garantnog lista u pisanoj formi, osim na zahtev potrošača.

Porudžbine

Pitanje: Mogu li promeniti ili otkazati moju porudžbinu?

Ukoliko želite da promenite ili otkažete Vašu porudžbinu, molimo Vas da nam pošaljete email i mi ćemo za Vas promeniti porudžbinu ili je otkazati. Molimo Vas da imate u vidu da ukoliko je proizvod već napustio skladište, da nismo u mogućnosti da promenimo porudžbinu; samo je možemo otkazati.

Pitanje: Kakav je status moje porudžbine?

Mi ćemo rado za Vas utvrditi koji je status Vaše porudžbine. Najbrži način da proverite status svoje porudžbine je da nas kontaktirate pozivom na 021 489 29 95 ili nam pišete na email adresu. Molimo Vas da nam pružite što više informacija o porudžbini koju treba da proverimo (ime, prezime, adresa i broj telefona).

Pitanje: Proizvod koji želim nemate na zalihama, šta da radim sad?

Nažalost, proizvode imamo samo u određenim količinama. Ukoliko željeni proizvod nemamo na stanju, rok isporuke se produžava. O roku isporuke poručenog proizvoda bićete detaljno obavešteni putem telefona u roku od maksimalno 2 dana nakon što izvršite porudžbinu.

Na sreću, ovo se dešava izuzetno retko. Ponude na sajtu se ažuriraju svakodnevno i proizvodi koje nemamo na stanju se povlače u najkraćem mogućem roku. Takođe, vrlo rado ćemo Vas upoznati sa najbližim zamenskim proizvodom ili ponudom.

Bićete informisani o promenama u vezi statusa Vaše porudžbine putem email-a ili telefonom.

Dostava proizvoda

Pitanje: Koliki su troškovi dostave?

Kurirska služba će Vam prilikom uručenja naplatiti trošak isporuke u iznosu od 399,00 dinara ukoliko je ukupna vrednost porudžbine do 4.999 dinara. Za porudžbine od 5.000 do 7.999 dinara troškovi dostave kurira iznose 499,00 dinara. Za porudžbine od 8.000 do 11.999 dinara troškovi dostave iznose 599,00. A za poružbine čija je vrednost preko 12.000 dinara, troškovi dostave iznose 699,00 dinara.

Pitanje: Koliko vremena je potrebno da dobijem svoju porudžbinu?

Uz svaku porudžbinu naš Delimano stručnjak će Vas kontaktirati da bi potvrdio adresu i datum isporuke.

Naručeni proizvodi biće Vam poslati što je pre moguće. Standardno vreme isporuke proizvoda koje imamo na zalihama je 7 - 10 dana. Ukoliko željeni proizvod nemamo na lageru, rok isporuke se produžava. O roku isporuke poručenog proizvoda bićete detaljno obavešteni putem telefona u roku od maksimalno 3 dana nakon što izvršite porudžbinu.

Pitanje: Da li mogu da biram kada će mi proizvod biti dostavljen?

Možete navesti datum kada želite isporuku u napomeni porudžbine ili pak objasniti ovo našem Delimano stručnjaku kada Vas kontaktira prilikom potvrde porudžbine, a mi ćemo se što više potruditi da ispoštujemo Vaše želje.

Pitanje: Da li ću lično morati potpisati dostavu paketa?

U slučaju plaćanja pouzećem (po dostavi u gotovini), morate lično primiti proizvod i potpisati njegov prijem.

Pitanje: Šta ako se predomislim a još uvek nisam primio/la proizvod?

Ljubazno Vas molimo da nas obavestite ukoliko ste se predomislili što je pre moguće. Tada sa lakoćom možemo da povučemo porudžbinu bez ikakvih dodatnih troškova po Vas. Pišite nam na e-mail adresu info@delimano.rs ili nas pozovite na 021 489 29 95

Za sve porudžbine na daljinu (putem telefona ili interneta) imate zakonsko 14-dnevno pravo na povraćaj proizvoda, tako da u roku od 14 dana od dana poručivanja možete da ga zamenite za drugi ili ukoliko se odlučite da ga vratite – mi Vam vraćamo novac.

Pitanje: Da li dostavljate i van zemlje?

Mi ne vršimo direktnu dostavu van zemlje, ali u slučaju da ste zainteresovani molimo Vas da nas kontaktirate putem email-a i rešićemo porudžbinu u zavisnosti od slučaja do slučaja.

Povraćaj

Pitanje: Želim da vratim moju porudžbinu, šta da radim?

Pozovite broj telefona 021/ 489 26 19 i procedura za vraćanje proizvoda će vam biti detaljno objašnjena ili pošaljite e-mail sa Vašim zahtevom na e-mail adresu info@delimano.rs

Potrošač ima pravo da odustane od ugovora zaključenog na daljinu (internet prodaja), odnosno izvan poslovnih prostorija u roku od 14 dana, bez navođenja razloga.

Potrošač ostvaruje pravo na odustanak od ugovora izjavom koju može dati na posebnom obrascu za odustanak od ugovora zaključenog na daljinu odnosno izvan poslovnih prostorija koju možete preuzeti ovde.

NAPOMENA: Ovo pravo od odustanka od ugovora ne odnosi se na kupovinu u prodavnicama s obzirom da to nije kupovina na daljinu i izvan poslovnih prostorija.
Pozovite broj telefona 021/ 489 26 19 i procedura za vraćanje proizvoda će vam biti detaljno objašnjena ili pošaljite e-mail sa Vašim zahtevom na e-mail adresu info@delimano.rs

Vraćanje proizvoda kupljenog u našim prodavnicama vrši se shodno Članu 56 Zakona o zaštiti potrošača (Sl. Glasnik RS 62/2014) Reklamacije se izjavljuju u PJ-Prodavnici u kojoj je roba kupljena od strane Potrošača.

VAŽNO! Vraćanje usled nezadovoljstva nije moguće izvršiti za proizvode kupljene kod naših franšiznih i veleprodajnih partnera.

Pitanje: Koliko traje povraćaj novca ukoliko vratim proizvod?

U roku od 15 dana od prijema vraćenog proizvoda Vam vraćamo novac PTT uputnicom.

Pitanje: Koliko su troškovi slanja proizvoda koji vraćam?

Troškovi slanja prilikom vraćanja se računaju po osnovu težine paketa koju kupac vraća i kurirske službe po kojoj se šalje.

Informacije o plaćanju

Pitanje: Koje oblike plaćanja prihvatate?

Trenutno prihvatamo sledeće metode plaćanja:

 • Plaćanje pouzećem (po dostavi u gotovini)
 • Plaćanje na rate. Molimo Vas pročitajte Kupovina na rate kako biste saznali više.
 • Plaćanje internet platnim karticama sa logom VISA, American Express, Maestro ili MasterCard.

Pitanje: Da li prihvatate međunarodne platne kartice?

Trenutno prihvatamo platne kartice sa logom VISA, American Express, Maestro ili MasterCard koje podržavaju plaćanje preko interneta.

Pitanje: Kako funkcioniše plaćanje pouzećem?

Plaćanje po dostavi je najbezbedniji i najlakši način plaćanja. Jednostavno samo izdvojite iznos gotovine u vrednosti porudžbine, predajte ga kuriru, a zauzvrat dobijate proizvod.

Pitanje: Da li je bezbedno plaćati kreditnom/debitnom karticom na Vašem sajtu?

Da. Mi se brinemo da se oslanjamo na partnere od najvećeg poverenja i Vaše plaćanje platnom karticom se obavlja na bezbednom i sigurnom sajtu.

Više o bezbednosti možete pročitati ovde: 100% sigurna kupovina.

Tehnologija

Pitanje: Šta su kolačići? Da li moram da omogućim kolačiće u mom internet pregledaču?

Kolačić predstavlja malu količinu podataka koji se šalju Vašem pregledaču od strane web site-a i čuvaju se na hard disku Vašeg računara. Ukoliko podešavanja Vašeg pregledača to dozvoljavaju (većina pregledača se instalira sa omogućenim kolačićima), svaki veb sajt može poslati svoj kolačić Vašem pregledaču. Da bi zaštitili Vašu privatnost, kolačići ne sadrže lične informacije, već se koriste anonimni jedinstveni identifikatori. Svaki od veb sajtova može pristupiti samo kolačiću koji je on poslao na Vaš hard disk, ne i kolačićima koje su poslali drugi veb sajtovi.

Ukoliko delite računar sa drugima i ne želite da oni imaju pristup informacijama Vašeg naloga, pobrinite se da se odjavite pre nego što računar ostavite bez Vašeg nadzora. Odjaviti se možete kliktanjem na link "Odjavi se" pri vrhu stranice.

Za više informacija oko toga kako koristimo kolačiće, pročitajte našu Politiku privatnosti.

Pitanje: Kada pravim porudžbinu dobijam poruku o grešci koja kaže da je došlo do neke greške. Šta nije u redu i šta da radim?

Molimo Vas da se uverite da ste isparvno uneli sve podatke koji su potrebni za pravljenje porudžbine. Polja sa podacima koji nedostaju ili su neispravni će biti označena crvenom bojom.

Ukoliko je sve u redu i Vi i dalje ne možete da napravite porudžbinu, mi Vas molimo da zatvorite sajt i da pokušate ponovo otvarajući novi prozor. Ukoliko i ovo ne pomogne, molimo Vas pošaljite nam e-mail ili nas pozovite i mi ćemo rešiti problem za Vas.

Vaše informacije

Pitanje: Moja e-mail adresa je promenjena, kako da ažuriram taj podatak?

Slobodno ažurirajute Vašu e-mail adresu prijavljivanjem na Vaš online nalog i kliknite na kategoriju Prijava na e-novosti.

Pitanje: Želim da promenim moju lozinku, da li to mogu da uradim?

Naravno, Slobodno promenite Vašu lozinku prijavljivanjem na Vaš online nalog i kliknite na kategoriju "Podaci o nalogu".

Pitanje: Ne želim više da imam nalog, kako mogu da ga zatvorim?

Ukoliko želite da ugasite Vaš nalog i sve podatke sa njim, molimo Vas da nam pišete na e-mail adresu info@delimano.rs i mi ćemo to uraditi za Vas.