Vaša korpa je trenutno prazna.

Probaj
  • 14 dana probni period
  • 100% sigurna kupovina
  • Prodaja na rate

Tradicionalna pita od banana sa šamom

Tradicionalna pita od banana sa šamom
Vreme kuvanja : Not available
Vreme pripreme : Not available
Ukupno vreme : 20
Sastojci:

Sastojci za oko 8 porcija:

  • pečena kora za pitu sa oko 20 cm u prečniku
  • 3 šolje neobranog mleka
  • 3⁄4 šolje šećera
  • 1⁄3 šolje višenamenskog brašna
  • 1⁄4 kafene kašike soli
  • 3 žumanceta, lagano umućena
  • 2 supene kašike putera
  • 1 kafena kašika vanile
  • 3 banane
Priprema:
  • Ispecite koru za pite od prhkog testa u obliku kalupa za pečenje.
  • U većem i dubljem tiganju prokuvajte mleko.
  • U drugom, istom takvom tiganju, umešajte šećer, brašno i so; i postepeno ovo dodajte prokuvanom mleku uz mešanje. Na umerenoj vatri uz neprekidno mešanje kuvajte sve dok se smesa ne zgusne. Pokrijte i kuvajte još dva minuta povremeno mešajući.
  • U omanju činiji dodajte 3 žumanceta koja ćete lagano ulupati, a potom im dodajte manju količinu vrele smese; kada mešanjem ovo dvoje dobro povežete, sve dodajte u vrelu smesu i promešajte. Kuvajte još jedan minut uz neprekidno mešanje. Sklonite sa vatre i ovome dodajte vanilu i puter. Dopustite da se sve rashladi dok ne bude umereno toplo.
  • Kada bude spremno za presipanje, naseckajte banane na kolutove i rasporedite ih u kalupu od kore. a potom sipajte fil preko banana.
  • Ukoliko želite, napravite šam (imaćete 3 preostala belanceta) kako biste njime pokrili pitu ili jednostavno ostavite pitu da se ohladi pre nego što je poslužite kao takvu.

Autor : Delimano

Kliknite za besplatan poziv
x
Imate pitanje?
Kliknite na dugme i pozvaćemo Vas. Naš savetnik je spreman da odgovori na sva Vaša pitanja o proizvodima ili akcijama koje Vas zanimaju. Molimo Vas, kliknite na dugme ispod i pozvaćemo Vas u najkraćem mogućem roku.

Ova usluga je potpuno BESPLATNA!

Pozovi me!