Vaša korpa je trenutno prazna.

Probaj
  • 14 dana probni period
  • 100% sigurna kupovina
  • Prodaja na rate

Torta Pavlova

Torta Pavlova
Vreme kuvanja : Not available
Vreme pripreme : Not available
Ukupno vreme : 20
Sastojci:
  • 5 belanaca
  • 250 g šećera
  • 250 ml slatke pavlake (ili više, ovo je stvarno proizvoljno)
  • 1 kašika šećera
  • oko 250 g jagoda (ili drugog sezonskog voća: kivi, maline…)
Priprema:

Puslica torta sa voćem

Torta Pavlova je poslastica od belanaca umućenih sa šećerom, prelivena šlagom i različitim svežim voćem. Veruje se da je prvi put napravljena u čast ruske balerine Ane Pavlove, tokom dvadesetih godina prošlog veka.

Priprema:

Belanca mutite dok ne postanu penasta, pa dodajte šećer. Mutite dok ne dobijete čvrst i gust šne, a kristalići šećera skoro nestanu. Na papiru za pečenje nacrtajte krug prečnika 20 cm. Okrenite papir tako da strana na kojoj ste crtali bude dole, pa rasporedite šne po krugu.

Pecite u Delimano Ceramica Prima Flat Tray - plitkoj tepsiji, na 150°C oko 1h i 15 minuta, dok se kora spolja skroz ne osuši. Nije strašno ako popuca, jer ta spoljna površina jeste krckava, i krta. Po završetku pečenja otvorite širom rernu i ostavite koru još 15 minuta unutra. Izvadite pleh i ostavite koru da se skroz ohladi.

Ohlađenu koru pažljivo prenesite na tacnu, preko rasporedite slatku pavlaku koja je umućena sa kašikom šećera. Nije potrebno dodavati više šećera, jer je kora jako slatka, a umućena pavlaka treba da ublaži ovu slast. Preko poređajte naceskano voće. Polužite rashlađeno.

Autor :

Kliknite za besplatan poziv
x
Imate pitanje?
Kliknite na dugme i pozvaćemo Vas. Naš savetnik je spreman da odgovori na sva Vaša pitanja o proizvodima ili akcijama koje Vas zanimaju. Molimo Vas, kliknite na dugme ispod i pozvaćemo Vas u najkraćem mogućem roku.

Ova usluga je potpuno BESPLATNA!

Pozovi me!