Vaša korpa je trenutno prazna.

Probaj
  • 14 dana probni period
  • 100% sigurna kupovina
  • Prodaja na rate

Taljatele Bolonjeze

Taljatele Bolonjeze
Ukupno vreme : 30 min.
Sastojci:

Sastojci za 5-6 porcija:

  • 500 g taljatela

Za sos:

  • 8 supenih kašika maslinovog ulja
  • 1 srednji crni luk, sitno iseckan
  • 500 g mlevene govedine
  • 250 g passata-e (paradajz pirea)
  • 1 manja čaša belog vina
  • 1 šolja seckanog paradajza
  • 3 supene kašike paradajz soka
  • so i biber
Priprema:

Priprema:

Da biste napravili sos (ragu kako kažu Italijani), ugrejte ulje u većem tiganju, dodajte crni luk i dinstajte dok ne omekša. Dodajte mleveno meso i mešajte drvenom kašikom kako biste sve dobro usitnili u manje komade.

Kuvajte oko 10 minuta (zavisi od jačine Vaše ringle) sve dok meso ne postane braon boje, uz povremeno mešanje. Potom dodajte vino i neka jelo krčka dok alkohol ne ispari. Ubacite u tiganj passata paradajz, seckani paradajz i paradajz sok. Kuvajte oko deset minuta. Začinite solju i biberom.

Kuvajte taljatele u ključaloj posoljenoj vodi sve dok ne budu al dente, potom ih ocedite i ubacite ih u sos i promešajte. 

Prijatno!

Autor : Delimano

Kliknite za besplatan poziv
x
Imate pitanje?
Kliknite na dugme i pozvaćemo Vas. Naš savetnik je spreman da odgovori na sva Vaša pitanja o proizvodima ili akcijama koje Vas zanimaju. Molimo Vas, kliknite na dugme ispod i pozvaćemo Vas u najkraćem mogućem roku.

Ova usluga je potpuno BESPLATNA!

Pozovi me!